1 hónapnál régebbi cikk

Durva felhőszakadás tarolta le Székesfehérvárt és környékét reggel
·Időjárásvihar·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Liszi Brigitta
Durva felhőszakadás tarolta le Székesfehérvárt és környékét reggel
·Időjárásvihar·Utolsó frissítés: undefined

Heves zivatarokra ébredt Fehérvár és a környező települések ma reggel. Több utcát is elárasztott a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű víz.

Hétfő kora reggel Székesfehérvárt és környékét is elérte az egész országot átszelő zivatarlánc. Városunkba  izmos peremfelhővel érkezett a vihar, útját pedig többfelé helyenként jégeső kísérte, írja az Időkép. Fejér vármegye több járásában narancssárga riasztás érvényes.

A viharos reggel miatt Fehérvár több útját elárasztotta a víz, de a környező települések sem úszták meg a zivatarokat.

A katasztrófavédelem közleményéből kiderül, hogy több helyszínen kérték szivattyúzás miatt a tűzoltók segítségét Székesfehérváron. A lokálisan, rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék helyenként pincéket árasztott el, az erősebb széllökésekben faágak hasadtak le.

Társasházi lépcsőház bejáratánál akadályozta a közlekedést egy leszakadt ág a Horvát István-lakótelepen. Akácfa ága hasadt le a Pestispincék utcában és a Nagyszombati utcában. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói a balesetveszélyes ágakat motoros láncfűrésszel feldarabolták.

Egy családi ház pincéjében gázkazánt veszélyeztetett az összegyűlt csapadék a Nagyszombati utcában. Szintén alagsori helyiségekből szivattyúzták ki a helyenként egy méter magas vizet a tűzoltók a Kertalja utcában és két Budai úti házban. A Munkácsy Mihály utcában egy társasház pincéjét öntötte el az eső, a Kégl György utcában egy kétállásos garázsban fél méter magasán állt a víz.

Sárszentmihályon pedig egy lehasadt balesetveszélyes ágat a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei motoros láncfűrésszel távolítottak el.

Olvasóink több fotót és videót is küldtek arról, hogyan indult a hét a városban és környékén:

A sárszentmihályi állapotokról egy videót is kaptunk:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek