9 hónapnál régebbi cikk

Dióméretű jégdarabokkal tarolta le a vihar Székesfehérvárt
·Időjárásvihar·Utolsó frissítés: undefined
Dióméretű jégdarabokkal tarolta le a vihar Székesfehérvárt
·Időjárásvihar·Utolsó frissítés: undefined

Hétfő este jégeső, szél és felhőszakadás csapott le Fehérvárra. Az este nyolc óra után érkező vihar a Malom utcában fát döntött az úttestre, de dió méretű jégdarabokat is hullottak az égből.

Felhőszakadással, jégesővel és nagy széllel csapott le a vihar Székesfehérvárra és környékére hétfő este. Az Időkép beszámolója szerint a várostól nyugatra előbb porvihar is kialakult, majd ezt követően felhőszakadás következett, amit dió nagyságú jégeső kísért.

A katasztrófavédelem honlapja azt írja, hogy a csapadékot kísérő nagy erejű szél elsősorban Veszprém és Fejér vármegyében ad munkát a tűzoltóknak. Fejér vármegyében Székesfehérvárról érkezik a legtöbb bejelentés.

A Rádió utcában egy kihasadt fa széttört egy utcai padot. A Szatmári úton, az Alvinci utcában, a Vásárhelyi utcában is fákat csavart ki a szél. A Malom utcában kettészakadt egy fa, miután villámcsapás érte. Gárdony településen a Szövetkezetek útját teljesen elzárja a forgalom elől egy fa. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

A vihar érkezéséről videó is készült:

A Malom utcában egy fa dőlt az úttestre:

Ekkora jégdarabok potyogtak az égből nem sokkal este nyolc óra után Fehérváron:

Az Időkép egyik olvasója is megörökítette a felhőszakadást:

Borítókép: Kaiser Tamás
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek