2 hónapnál régebbi cikk

Estére ránk szakad az ég - heves zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést
·Időjárásvihar·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időkép/Zotyo73
Estére ránk szakad az ég - heves zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést
·Időjárásvihar·Utolsó frissítés: undefined

Az ország középső részén, így Székesfehérváron is, lehet hevesebb zivatarok kialakulására számítani. Másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt. Annyi eső eshet rövid idő alatt, hogy akár villámárvíz is kialakulhat a térségben.

Szerdán a déli, kora délutáni óráktól éjfélig egyre többfelé, éjfélig összességében több helyen várhatóak zivatarok, amelyek részben egy délről, északra helyeződő rendszerbe szerveződhetnek.

A zivatarokat helyenként viharos szél, jégeső, felhőszakadás kísérheti, másodfokú figyelmeztetés van érvényben. 

Elsősorban az ország délnyugati felében, illetve a középső országrészben néhol felhőszakadás, 90 kilométer/óra feletti széllökés, jégeső  előfordulhat.

Az ország középső részén lehet hevesebb zivatarok kialakulására számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyében intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat, akár villámárvíz is kialakulhat az újabb kiadós öntözés után.

Az Időkép számításai szerint a legtöbb csapadék a Dunántúl középső és keleti felén, valamint az ország középső részén várható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek