3 hónapnál régebbi cikk

Idegenben nyert, bennmaradt az AFKC az NB I-ben
Fehérvár Médiacentrum fotója
NEKA
Idegenben nyert, bennmaradt az AFKC az NB I-ben

Balatonbogláron legyőzte a Nemzeti Kézilabda Akadémia tehetségeiből álló egyletet a fehérvári női csapat szerda este, így már nem lesz tétje a Vasas elleni zárómérkőzésnek.

Egyszerű volt a képlet az Alba FKC NB I-es női kézilabda csapata számára: amennyiben legyőzi a bajnokság utolsó előtti fordulójában az ifjoncokból álló, kiesőjelölt NEKA-t, akkor az utolsó körben már nem kell izgulnia, biztosan bennmarad. Végül ez meg is történt, ha nem is könnyedén, de nyertek Utasiék 28-25-re. A két együttes a második félidő elejéig szoros küzdelmet vívott egymással, majd a hajrában is közelített a NEKA, de végül érvényesítette a papírformát Horváth Roland alakulata. A mezőny és az AFKC legjobbjának Tamara Smbatian bizonyult, aki 9 gól dobott.

Az első félidőben többnyire a bogláriak oldalán volt az előny, de a játékrész végén fordított az AFKC, amely a második 30 perc elején 13-14 után egy 3-0-ás etappal ellépett 4 góllal és ez már sok volt a lelkes ifjoncoknak.

A folytatásban 7 gól is volt közte a fehérvári hölgyek javára (a 41. percben 15-22), majd nem sokkal később, 20-23-nál újra látótávon belül volt a NEKA. Sőt, az 55. minutumban 23-25-nél egészen közel kerültek a Balaton-parti lányok vendégükhöz, akik 2 perc alatt két gólt dobtak válasz nélkül, így végül 25-28-nál ketyegett le a meccsidő.

Nyert, bennmaradt az AFKC, most ez a legfontosabb, a többit majd nyáron helyre kell tenni. Előtte azonban még jön a búcsúkör a Vasas ellen, a Köfémben, vasárnap (május 26) 18.00 órakor. 

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek