4 hónapnál régebbi cikk

Sport és tudomány három napon át Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Sport és tudomány három napon át Fehérváron

Országos Sporttudományi Kongresszusnak ad otthont Székesfehérvár. A háromnapos találkozón a hazai sport jövőjét meghatározó tudományos kérdéseket vitatják meg a területen dolgozó szakemberek.

Immár XXI. alkalommal hívta életre a Magyar Sporttudományi Társaság az Országos Sporttudományi Kongresszust, melyet ezúttal Székesfehérváron rendeznek meg. A háromnapos tanácskozáson több, mint 150 tematikus prezentáció keretében informálódhatnak a területen dolgozó szakemberek.

A kongresszusnak az Óbudai Egyetem fehérvári campusa ad helyet. A Hiemer-házban tartott szerdai megnyitón Györök György, az Alba Regia Műszaki Karának dékánja köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte: az intézményben igyekeznek válaszokat megfogalmazni a város, a régió és a nemzetgazdaság kihívásaira.

A magyar kormány olyan alapokat teremtett az elmúlt 14 éveben a magyar sportnak, hogy semmilyen hiányérzete senkinek nem lehet – ezt már Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára mondta köszöntőjében, aki hozzátette: fontos azonban az állandó megújulás, és a szakemberek támogatása.

A kongresszus nyitó rendezvényeként az érdeklődők "Az élsportolói teljesítményt befolyásoló tényezők-Párizs 2024" címmel sportszakmai konferencián vehettek részt, ezzel párhuzamosan pedig a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja szűrőkamionjában ingyenes vizsgálatokat végeztek az Alba Plazánál. A résztvevők előzetes bejelentkezés alapján közel negyvenféle szűrést vehettek igénybe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek