2 évnél régebbi cikk

Táncos lábú zsarulányok és a pokol angyalai: ismét remekeltek Fejér megye rocky táncosai
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Ádám
Táncos lábú zsarulányok és a pokol angyalai: ismét remekeltek Fejér megye rocky táncosai
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

Csodás produkciókat mutattak be megyénk táncosai az Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságon, a Ljubljanában megrendezett világkupán és az év utolsó területi és megyei versenyén is.

Aranyérmet szerzett a Pécsen megrendezett Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságon a KID Rock and Roll SE Csinizsaruk elnevezésű felnőtt formációja ladies dance plus kategóriában. A lányok így immár ötödszörre mondhatják magukat országos bajnoknak. (A covid miatt két évet kellett várniuk arra, hogy újra bemutathassák tudásukat és ismét elnyerjék e címet.)

Az egyesület másik csapata, a Baby dolls felnőtt nagyformáció ladies contact style kategóriában ezüstérmet kapott. A dobogóról épphogy lecsúszott a Prodigy Project felnőtt kisformáció ladies contact style kategóriában, Radnai Kristóf és Nagy Noémi juveniles páros kategóriában pedig a hatodik helyen zárta a versenyt. (A páros most először táncolta be magát az országos döntőbe.)

Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságon jártak a KID-es fiatalok

Tar Ádám

Szintén hatodik lett a Sweeties kisformáció a juveniles kisformációk között, hetedik helyre került a Hells Angels girls nagyformáció, a Heroes pedig épp kicsúszva a döntőről a junior kisformációk mezőnyében a nyolcadik lett a rangsorban. A Ciao Bella felnőtt kisformáció ladies dance kategóriában a tizedik helyen végzett.

„Utánpótláscsapataink a felkészülés és a verseny során is folyamatosan küzdöttek az állandó karanténokkal, így versenyezni is csak hiányos felállásban tudtak” – jegyezte meg Bondor Virág, az egyesület elnöke, edzője a Bajnoksággal kapcsolatban.

A fiatalokat Kalmár Dóra, Kővári Kitti, Bondor Virág és Bánhidi Dániel készítette fel a versenyre, mely a Magyar TáncSport Szakszövetség 2021. évi versenyidényének legrangosabb megmérettetése volt.

A negyedik legjobb magyarként végzett a világkupán Radnai Kristóf és Nagy Noémi párosa (a képen edzőjükkel, Bondor Virággal láthatóak)

Tar Ádám

A pécsi verseny előtt Radnai Kristóf és Nagy Noémi részt vett a Ljubljanában megrendezett világkupán, ahol a 37 induló párosból a negyedik legjobb magyarként végeztek.

Az összeszokott táncosok jelenleg a világranglista 14. helyén állnak a 105 párosból. A fiatalok szinte minden héten megmérettetik magukat valahol. A világkupa előtt például az év utolsó területi és megyei versenyén kápráztatták el a zsűrit – a többi KID-es versenyzővel együtt.

E viadalon aranyérmet szerzett a Prodigy Project ladies contact style kisformáció. Ezüstéremmel jutalmazták a Fancies juveniles nagyformáció produkcióját és Radnai Kristóf – Nagy Noémi juveniles párosát. Bronzéremnek örülhetett a Flame princess children nagyformáció és a Heroes junior kisformáció.

Negyedik lett a Sweeties juveniles kisformáció és a Hells Angels girls nagyformáció. Ötödikként álhatott a dobogó mellé a Wonder Girls children kisformáció, hetedikként pedig a Dolly Rolls children kisformáció és a Ciao Bella ladies dance kisformáció.

Az év utolsó területi és megyei versenyén is elkápráztatták a zsűrit a táncosok

Tar Ádám

A területi verseny után az utánpótlás-versenyzők is megmérettették magukat és rengeteg arany- és ezüstérem került a táncosok nyakába. Bearanyozódott a Tengerészrock (ovirocky), Tóth Levi és Tóth Lara (children C páros), Molnár Ádám és Nagy Enikő (children B páros), Hári Olivér és Hebó Vivien (children A páros), Kiss Loretta Liza (children szóló), Asbóth Flóra és Havancsák Abigél (children duó), a Szupercsajok (minirocky formáció), a Sárkányrock (children B kisformáció), a Wonder Girls (children A kisformáció) és a  Rock-it! (ladies dance kisformáció).

Ezüstérmmel tért haza a versenyről Vántsa Zalán és Csepely Cintia (children C páros), Ringhoffer Ádám és Rados Amina (children B páros), Behina Róbert és Lencsés Alexandra (juveniles páros), a Princess Team (children C kisformáció), a Little stars (children B kisformáció), a Dolly Rolls (children A kisformáció) és a Dream Team (juveniles formáció).

Bronzérmet ítéltek a bírák Esztergomi Ádámnak és Somogyi Nórának (children A páros) és a Sweetgirls-nek (children B nagyformáció).

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek