2 hónapnál régebbi cikk

Csillogó tekintetek a fehérvári Bregyóban rendezett gyermeknapon
·Hírekgyermekvédelem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács Szilvia
Csillogó tekintetek a fehérvári Bregyóban rendezett gyermeknapon
·Hírekgyermekvédelem·Utolsó frissítés: undefined

Gyermeknapra várta szombaton a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ a vármegye mintegy 440 lakásotthonban, vagy nevelőszülőknél élő gyermekét.

Áldással, és közös imával kezdődött szombaton a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ gyermeknapi rendezvénye a székesfehérvári Bregyó-közi Sportcentrumban. Az intézmény dolgozói évről-évre ilyen módon igyekeznek kedveskedni a lakásotthonokban vagy nevelőszülőknél élőknek és szüleiknek.

A szervezők legfontosabb célja ilyen alkalmakkor nem a hit átadása, hanem a közösségkovácsolás.

Az egyháznak fontos, hogy oda tudjanak állni azok mellé, akik valamiféle nehézséggel küzdenek-ezt Spányi Antal megyéspüspök mondta nyitó beszédében, aki hozzátette: könnyebb a kereszteket elviselni, a hétköznapokban helyt állni akkor, ha kaphatnak a családok olyan élményeket, melyek az életet gazdagabbá, szebbé teszik.

Mészáros Attila alpolgármester megköszönte a nevelőszülők és az intézményekben dolgozó szakemberek áldozatos munkáját. A köszönet jeléül pedig az önkormányzat ingyenesen biztosította a rendezvény helyszínét.

A családokat sok mosoly, zene tánc és színes programok várták a nap folyamán. Volt bohóc-bűvész, trambulin, készségfejlesztő játékok, íjászat és célba dobás, de kitelepült a tűzoltóság és a katonaság is. A bográcsokban pedig önkéntesek főzték a babgulyást mindenki örömére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek