Bel canto – itáliai dallamokkal indították a nyarat a szimfonikusok Fehérváron
·KultAlba Regia Szimfonikus Zenekar·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Bel canto – itáliai dallamokkal indították a nyarat a szimfonikusok Fehérváron
·KultAlba Regia Szimfonikus Zenekar·Utolsó frissítés: undefined

Operaslágerekkel, nápolyi dalokkal, könnyed olaszos dallamokkal nyitotta meg a nyári időszakot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

A Bel canto című koncerten csütörtökön este a Magyar Állami Operaház neves szólistáival, Kertesi Ingriddel és Boncsér Gergellyel koncerteztek a szimfonikusok a Bartók Béla téren, Dobszay Péter vezényletével.

De Curtis, Di Capua, Tosti és társaik szívbemarkoló melódiái immár másfél évszázada az énekművészek műsorainak kedvelt számai az olasz operazene, a bel canto hatalmas rajongótáborának nagy örömére.

A bel canto kifejezés többféle jelentést is hordoz: mindenekelőtt azt az énekstílust értjük alatta, amely a tökéletes dallamformálást helyezi az előadás középpontjába, és a hangképzés teljes kiegyenlítettségén, az emberi hang már-már hangszerszerűen virtuóz kezelésén alapul.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évadzáró, egyben nyárindító koncertjén Rossini, Bellini és Donizetti operáinak népszerű részletei is felcsendültek a műsort pedig a legismertebb nápolyi dalok színes csokra gazdagította.

A koncerten mondtak köszönetet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kiváló fuvolistájának, Chikara Sugano-nak, aki nyáron visszatér Japánba. A Bécsi Zeneakadémián végzett és 11 év óta Európában élő fuvolistának Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere és Ruff Tamás az Alba Regia Szimfonikusok igazgatója mondott köszönetet a város nevében.

A fuvolista búcsúzóul egy csodálatos koncerttel készül kollégáival június 23-án, vasárnap délután három órától a zenekar Szabadságharcos utca 59. alatt található székházában.

Az est sztárvendégei a Magyar Állami Operaház neves művészei voltak: Székesfehérvárra érkezett Kertesi Ingrid Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas operaénekesnő, Érdemes és Kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, valamint Boncsér Gergely Magyar Arany Érdemkereszt díjjal kitüntetett operaénekes, az Operaház egyik vezető tenoristája.

A koncertet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester vezényelte.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek