2 hónapnál régebbi cikk

Fejérben is vörös kód van érvényben! Figyeljünk bajba jutott embertársainkra!
·Időjárássegítség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Fejérben is vörös kód van érvényben! Figyeljünk bajba jutott embertársainkra!
·Időjárássegítség·Utolsó frissítés: undefined

Közép- és Nyugat-Dunántúl több vármegyéje után Fejérben is vörös kódot jelentettek be pénteken. A szociális intézmények vezetői arra kérnek mindenkit, hogy most a megszokottnál nagyobb odafigyelést mutassunk a bajba jutott embertársaink felé.

A harmadfokú hőségriadó miatt, a Belügyminisztérium döntése alapján péntektől vörös kód lépett életbe Fejér vármegyében is. A rendelet arra kötelezi a szociális intézményeket, hogy minden rászorulót és hajléktalant lásson el.

A székesfehérvári Kríziskezelő Központ dolgozói folyamatosan fogadják a rászorulókat és a hajléktalanokat, valamint a rendelet ideje alatt az utcán élőket folyadékkal próbálják segíteni, illetve igyekeznek megkeresni azokat a helyeket, ahol különösen veszélyeztetettek az ott életvitelt folytatók. 

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ intézményvezetője úgy tapasztalja, egyre több utcai hajléktalan tér be hozzájuk, akiknek a folyadékon és szállóhelyen túl zuhanyzási lehetőséget, emellett mosógépet, szárítógépet is biztosítanak.

A vörös kód idején nincsen olyan ember akit nem vagyunk kötelesek fogadni! Aki be akar jönni az intézménybe, azt nekünk fogadnunk kell! Nincs korlátozás! - tette hozzá az intézményvezető.

Zsabka Attila hozzátette, hogy a vörös kód a más szociális intézményekre ró feladatot, amennyiben nincs elég ellátóhely az intézményben. "Nálunk relatíve elég sok van." - tette hozzá Zsabka Attila.

A szociális intézmények vezetői arra kérik a városban élő embereket, hogyha bajba jutott hajléktalant vagy bajba jutott embert látnak az utcán, hívják a 06/20-957-9410-as telefonszámot!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek