1 évnél régebbi cikk

A Kríziskezelő Központ az ünnepek után is várja az adományokat
A Kríziskezelő Központ az ünnepek után is várja az adományokat

Habár az ünnepeknek vége, a télnek korántsem. A Kríziskezelő Központ továbbra is várja az adományokat a Sörház tér 7-es szám alatt. Most elsősorban meleg cipőkre, csizmákra, bakancsokra van szükség.

Két autó csomagtartója is dugig volt a Tóvárosi Általános Iskolától érkező adományokkal az ünnepek előtt. A csomagokat pedagógusok és diákok juttatták el a Sörháztérre. A karácsonyt megelőző időszakban sok adományozó érkezett a Kríziskezelő Központba, ennek köszönhetően ünnepi étellel és ajándékokkal is tudtak kedveskedni az ellátottaknak. Az ünnepekkel azonban a télnek még koránt sincs vége, így a Sörház téren továbbra is fogadják az adományokat.

"Főleg a ruhaneműkre, téli cipőkre, csizmákra lenne nagy szükség. Ha valakinek ilyen van otthon, akkor azt tisztelettel elfogadjuk, hiszen a télnek még nincs vége, és életet vagy lábat, lábujjat menthetnek" - hangsúlyozta Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője.

Zsabka Attila felhívta arra is a figyelmet, hogy az enyhe tél is rejthet veszélyeket. Ha valaki magatehetetlen, bajban lévő embert lát az utcán hívjon segítséget.

"Ha ellátatlan emberekkel találkozunk, látunk a lakótelepeken, olyat, aki nem szokott ott lenni, hiányos öltözetben, hívjunk segítséget. Hiába van enyhe idő, ilyenkor is ki lehet hűlni. Ha életet kell menteni, nem minket, hanem mentőt kell hívni, de ha olyan hajléktalant látnak, aki láthatóan segítségre szorul, de nincs közvetlen életveszélyben, akkor az utcai szolgálatot meg lehet szólítani, és ők kimennek. A +36 20 9579410-es telefonszámon lehet elérni a szolgálatot, és próbálunk segíteni, ha elfogadja az az ember a segítségünket" - emelte ki a központ vezetője.

November 1-től március végéig a Kríziskezelő Központ teajáratot is üzemeltet. A hét három napján visznek ételt, meleg teát és ruhákat, takarókat az utcán élőknek – ezzel is a téli időszak átvészelését próbálják segíteni.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek