5 évnél régebbi cikk

Elvesztette a látását az idős fehérvári vakvezető kutya, de most új gazdára találhat
Elvesztette a látását az idős fehérvári vakvezető kutya, de most új gazdára találhat

Tíz évig vakvezető kutyaként szolgálta gazdáját a most tizenhárom éves Aba, ám néhány éve cukorbeteg lett, meg is vakult. Gazdája, Szokó Zsolt látássérült, éppen ezért úgy döntött, vakvezető kutyájának új befogadókra lesz szüksége.

A Facebookon indult útnak a felhívás, amelyben Abának, a tizenhárom éves, nyugdíjas vakvezető kutyának kerestek befogadó gazdát. Aba helyzetét ráadásul nehezítette, hogy cukorbeteg és a látását is elveszítette, betegsége miatt pedig reggel és este is inzulininjekciót kell kapnia, speciális tápra van szüksége. 

Aba tíz éven át segítette a látássérült Szokó Zsolt mindennapjait vakvezető kutyaként, és jelenleg is nála van, ám többek között az inzulininjekciók beadása miatt is a kutyának látó gazdára van szüksége. Ráadásul olyanra, aki tudja és akarja vállalni a körülményekkel járó plusz terheket, hiszen Aba ellátása egy átlagos kutyához képest költségesebb, csak a speciális táp havonta mintegy húszezer forintba kerül. 

A Facebook-kampány elindítását követően hamarosan meg is csörrent Szokó Zsolt telefonja, és úgy tűnik, Aba békés nyugdíjas évei biztosítottak lesznek: egy németországi kisgyermekes család fogadná be őt. 

A Fehérvár Televízió stábja is ellátogatott Abához, és a kampányt támogató ASKA Alapítványhoz is.

Borítókép: facebook.com/ASKA-Alapítvány
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek