5 évnél régebbi cikk

Mégsem lett új családja a látását elvesztő fehérvári vakvezető kutyának, továbbra is segítséget vár
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/ASKA-Alapítvány
Mégsem lett új családja a látását elvesztő fehérvári vakvezető kutyának, továbbra is segítséget vár

Bár úgy tűnt, Aba, a veterán vakvezető kutya új családhoz kerülhet, befogadói visszaléptek, így továbbra is gazdát keres.

Február végén már úgy tűnt, révbe ér Aba, a tizenhárom éves, székesfehérvári veterán vakvezető kutya, és egy németországi családhoz kerül, ám végül leendő gazdái visszaléptek, így Aba továbbra is segítséget vár. Sajnos a kutya négy éve cukorbeteg lett, és betegsége miatt megvakult. Mivel jelenlegi gazdája, Szokó Zsolt látássérült, így az ő, valamint Aba speciális helyzete miatt a kutyának új befogadókra lesz szüksége.

Abának ugyanis a betegsége miatt reggel és este is inzulininjekciót kell kapnia, és olyan otthonra van szüksége, ahol nem kell lépcsőznie (rámpával, vagy legfeljebb 1-2 alacsony lépcsőfokkal tud megbirkózni, ha a gazdája támogatja), illetve az is nagyon fontos, hogy leendő gazdája az idő nagy részében mellette legyen.

Aba a nyugdíjazását követően gazdájával maradt, akit korábban vakvezető kutyaként segített. Zsolt azóta is nagy szeretettel gondoskodik róla, viszont most már Abának látó gazda lenne az ideális, többek között az inzulininjekciók miatt.

Bár a kutya gyógykezelése és speciális étkezése többletköltséggel jár, de ezeket a kiegészítő költségeket nagylelkű támogatók átvállalják, ezért leendő gazdájának nem kell emiatt aggódnia.

Ha úgy érzed, hogy szívesen fogadnád be Abát, akkor a Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvánnyal kell felvenni a kapcsolatot a  hvsk.alapitvany@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 70 278 3310 telefonszámon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek