Visszatér a kánikula a hétvégén
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com/ VisionPic .net
Visszatér a kánikula a hétvégén

Kissé szeles időnk lesz, de fázni nem fogunk.

Pénteken a túlnyomóan napos időben legfeljebb elvétve alakulhat ki kisebb futó zápor. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Reggelre még sokfelé felfrissül a levegő, a minimumok 10 és 17 fok között alakulnak. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap és hétfőn alapvetően napos időre van kilátás, egy-egy futó zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Vasárnap többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél, majd hétfőn az északnyugatira forduló szél lehet élénk, néhol erős. Délutánonként 32-38 fokot mutathatnak a hőmérők.

Négy vármegye kivételével elsőfokú, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére a HungaroMet másodfokú figyelmeztetése érvényes a hőség miatt. A jövő hét várhatóan a hőhullám jegyében telik, az idő előrehaladtával növekszik a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, de jelentős lehűlés egyelőre nem látszik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek