1 hónapnál régebbi cikk

Tilos a tűzgyújtás!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Tilos a tűzgyújtás!

Országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hőség miatt. Az elmúlt napokban nagyjából nyolcvan bejelentés érkezett a vármegyei tűzoltókhoz, melynek többsége szabadtéri tűzesetről szólt. A tilalom idején még a kijelölt tűzrakóknál sem szabad tüzet gyújtani.

A legtöbb szabadtéri tűz, emberi mulasztás miatt következik be - mondja Rabóczki Zsolt tűzoltó alezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. A nyári időszakban gyakoribbak ezek az esetek és a száraz forró időben megfékezni is nehezebb őket, ezért fontos a megelőzés. A katasztrófavédelmi igazgatóság országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Amíg ez érvényben van, a kijelölt tűzrakóknál sem lehet tüzet gyújtani.

A tűzgyújtási tilalom nem vonatkozik a kertekben például a grillezésre. A tűzoltók ebben az esetben, fokozott óvatosságra intenek és a fa, vagy szén helyett a gáz használatát javasolják. Az elmúlt napokban nyolcvan bejelentést kaptak a vármegyei tűzoltók, melynek többsége szabadtéri tűzeset miatt érkezett segélyhívás volt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek