1 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron készül a magyar női kosárlabda-válogatott
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Fehérváron készül a magyar női kosárlabda-válogatott

Hosszú szezon és rövid pihenő után kezdte meg négyhetes felkészülését a ruandai világbajnoki előselejtezőre a magyar női kosárlabda-válogatott Székesfehérváron. A nemzeti csapat augusztus tizenkilencedike és huszonötödike között mérkőzik meg csoportja ellenfeleivel.

A ruandai megmérettetés tétje nem más, mint a 2026 márciusában rendezendő világbajnoki selejtezőn való részvétel joga. De a válogatott életében nem csak az előselejtező, melynek tétje a új, hiszen Székely Norbert szövetségi kapitány helyét Völgyi Péter vette át, aki kedden sajtótájékoztatón ismertette a csapat jövőbeli terveit. Az újonnan kinevezett szakember hangsúlyozta, jelenleg a legfontosabb számukra, hogy összehangolódjanak a csapattal, és minden játékos tisztában legyen a vele szemben állított elvárással. 

“Nagyon fontos, hogy a sok játékosból egy nagyon egységes csapatot tudjunk varázsolni az afrikai túránkra, de ennél még fontosabb lehet az Európa-bajnoki selejtező. Nagyon bízom abban, hogy jó alapállásból indulunk, és ki fogunk jutni az Eb-re. Úgy látom, egyre nagyobb az esély arra, hogy ez a csapat akár Vb-n, akár Eb-n, de akár olimpián szerepeljen. ” – tette hozzá a mester.

Ruandában csapatunk honosított játékos és a Woman NBA-ben szereplő  Juhász Dorka nélkül lép pályára. Völgyi Péter szerint aggodalomra semmi ok, hiszen a jelenlegi keretben olyan kiváló játékosok találhatóak, mint például Határ Bernadett , Dombai Réka, vagy akár a csapatkapitány Dubei Debóra. Az új vezető érkezéséről Dubeit is megkérdeztük.

“Ahogy a többiek, úgy én is szeretném közelebbről megismerni a Petit mind emberileg, mind pedig  edzőként, úgyhogy nagyon vártam már ezt a négy hetet. Eddig még csak két edzésünk volt az elmúlt két napban, még nagyon az alapoknál tartunk, de bizakodó vagyok.”

A válogatott augusztus tizenkilencedikén Szenegál ellen lép pályára, huszadikán a Fülöp-szigetek lesz a rivális, majd huszonkettedikén a csoportkör rangadóján Brazília következik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek