1 hónapnál régebbi cikk

Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi Egyetem a Honvédelmi Minisztériummal
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi Egyetem a Honvédelmi Minisztériummal

A megállapodás fő célja, hogy a már meglévő oktatási, kutatási területen megvalósuló együttműködést elmélyítse, tematikusan összehangolja, kiterjessze és intézményesítse.

Ünnepélyes keretek között írták alá azt az együttműködési megállapodást, amely a Honvédelmi Minisztérium és a Kodolányi János Egyetem között jött létre. A miniszterhelyettes a rendezvényen  hangsúlyozta Székesfehérvár katona- és iskolaváros jellegét. Vargha Tamás kiemelte, a toborzás mellett az Önkéntes Tartalékos Rendszer népszerűsítése fontos feladat.

"Szeretném, hogyha a székesfehérváriak a Kodolányi Egyetemen keresztül is tudnák és éreznék milyen fontos a haza védelme és milyen fontos, hogy arra készen álljunk, és aki úgy érzi hogy nemcsak szereti, hanem meg is tudja, meg is akarja az legyen a Magyar Honvédség akár hivatásos, akár szerződéses akár területvédelmi tartalékos tagja" - mondta el Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese.

A Kodolányi János Egyetem a hallgatói létszám, a hallgatói gyakorlati képzés színvonalának növelését várja az együttműködéstől, valamint azt, hogy a hadtörténeti specializáció, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a diplomás ápoló képzés területén szorosabbá váljon a kapcsolat a Minisztériummal.

"Van egy sikeres élsportolói mentorprogramunk, szeretném ha lenne egy sikeres önkéntes tartalékos mentorprogramunk is, amelyben a tartalékos szolgálatban résztvevő fiatalokat tudjuk tanulmányaikban támogatni, akár egyéni tanulmányi renddel, mentorokkal segíteni, támogatni, megadni nekik azt a lehetőséget, hogy a teljesítményüket akár kreditben is el tudjuk fogadni" - emelte ki Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektorhelyettese.

Az együttműködés kiterjed az egyetemen az oktatás, a tudomány és kutatás, valamint a védelmi innovációs és kutatás-fejlesztés területére is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek