A DKKA lányai sikeresen hangoltak, a FEHA19 ifjai nagy küzdelemben kikaptak a bajnoki rajton
Fehérvár Médiacentrum fotója
DKKA
A DKKA lányai sikeresen hangoltak, a FEHA19 ifjai nagy küzdelemben kikaptak a bajnoki rajton

Felemásra sikeredett pénteken a két fehérvári érdekeltségű élcsapat aktuális találkozója. A kosaras hölgyek simán nyertek soproni osztályriválisuk ellen, a hokis fiatalok viszont szoros csatában kikaptak Miskolcon.

Kiválóan kezdett, majd a nagyszünetig el is döntötte a mérkőzés sorsát a Soproni Darazsak Sportakadémia elleni felkészülési találkozón a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia újonc NB I/A-s alakulata, amely végül 81-52-re verte ugyancsak A-csoportos újonc riválisát.

A fehérvári hölgyek az első negyedet alaposan megnyomták, elléptek 21-9-re, majd a második 10 percben még nagyobb arányban nyertek (25-11), amivel lényegében el is dőlt a találkozó.

A folytatásban a komoly előnyben lévő házigazdák már nem erőltették a még nagyobb különbség kialakítását, a vendégek pedig nem tudtak többet nyújtani, így összességében simán győzött a DKKA. Az akadémista társulat egyre masszívabb együttes benyomását kelti, ami feltétlenül jó hír a szeptember végi, Vasas elleni hazai bajnoki rajt előtt két héttel.

Álomszerűen kezdett, gyorsan vezetést szerzett Zezelj találatával, ám végül 2-1-re kikapott az Erste Liga rajtján a DVTK Jegesmedvék vendégeként a FEHA 19 jégkorong csapata. 

Tokjaji Viktor alakulata nagyot küzdött, némi szerencsével pontot, sőt, pontokat rabolhatott volna jóval esélyesebb ellenfelétől, amely összességében azért nem érdemtelenül tartotta otthon a 3 egységet.

Jellemző a meccs kiélezettségére, hogy mindkét csapatban a kapus, a Jegesmedvéknél Vosvrda, a kisvolánnál Melnyicsuk volt a legjobb.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek