Október elseje az Idősek Világnapja – szerdán gálaműsorral köszönti Székesfehérvár a szépkorúakat
·Kultvilágnap·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Október elseje az Idősek Világnapja – szerdán gálaműsorral köszönti Székesfehérvár a szépkorúakat
·Kultvilágnap·Utolsó frissítés: undefined

Hagyományosan minden év október 1-én tartják az idősek világnapját. Ilyenkor világ- és országszerte különböző rendezvényekkel ünneplik az időseket. Székesfehérvár is különböző rendezvényekkel készül a jeles alkalomra.

Az ENSZ közgyűlése 1990. december 14-én szavazta meg, hogy október 1-e legyen az idősek nemzetközi napja. Első alkalommal 1991. október 1-én tartották meg az ünnepet. Az idősek világnapja lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönjük az időseknek azt, amit életükben a társadalomért tettek és tesznek. Hazánkban is különböző programokkal készülnek az eseményre, nincs ez másként Székesfehérváron sem.

Városunk minden évben gálaműsorral fejezi ki megbecsülését szépkorú lakói iránt, az alkalomból ebben az évben október 2-án az Alba Regia Sportcsarnok ad otthont a Cintányéros cudar világ operettműsorának a Fedák Sári Színház jóvoltából, ezt követően pedig Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szórakoztatja majd műsorával a kicsit régebb óta fiatalokat. A rendezvényre a szervezők szerda délután 14 órától várják az érdeklődőket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek