ARAK-os éremeső az idényzáró versenyeken
Fehérvár Médiacentrum fotója
ARAK
ARAK-os éremeső az idényzáró versenyeken

A fehérvári atléták öt arany és hét ezüstérmet nyertek a nyíregyházi szezonzáró eseményen, miközben a legfiatalabbak Pápán halmozták a dobogós helyezéseket, szám szerint nyolcat. 

Az év utolsó pályabajnokságán, az országos ügyességi és gátfutó csapatbajnokságon szerepeltek az Alba Regia Atlétikai Klub tehetséges sportolói. A résztvevők közül 31 (!) utánpótláskorú versenyző nem spórolt az idényzárón, egyéni csúccsal járult hozzá a csapat eredményeinek átlagához. A tizenhárom Albás csapatból, csak egy nem állt dobogóra!

Az öt aranyéremből három az U20-as fiúkhoz köthető. A Trenka Ádám, Kerék Patrik, Ferencz Barnabás trió 110 gáton és távolugrásban Ágoston Illéssel, hármasugrásban pedig Fliszár Leventével kiegészülve állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A másik két arany is a távolugráshoz köthető: az U20-as lányok Langmár Kata, Balogh Lilla és Pánczél Kincső, az U18 fiúk Fliszár Levente és Tatai Bulcsú remeklésével Kertész Kálmánnal és Tölgyesi Zénóval együtt lettek országos bajnokok.

Három ezüstöt az U18-asok, kettőt-kettőt az U20-asok és 16-osok nyertek. A legfiatalabbak a Schreiber Dóra, Zsigmond Emma, Pallos Gréta, Tamási Borbála és Szoboszlai Szofi összeállításban 100 gáton és 300 gáton is a 2. helyen végeztek. A legidősebb utánpótlás korúak, Trenka Ádámmal, Varga Botonddal, Kerék Patrikkal, Kertész Kálmánnal 400 gáton Ágoston Illéssel, Kerék Patrikkal, Ferencz Barnabással és Trenka Ádámmal nyertek ezüstöt. Az U18-asok ötösugrásban, 110 gáton és 400 gáton is a dobogó középső fokára állhattak. A csapatokban a már bajnokok mellett Balázsik Dávid, Varga Botond is ezüstéremmel gazdagodott. A serdülő lányok magasugrásban ötödik helyen zártak. A felkészítő edzők: Borsányi Zoltán, Olasz Tamás, Varga Tamás és Tölgyesi Előd.

Az U12-es korosztály fiatal tehetségei Pápán is bizonyítottak. A 10-11 éves atlétapalánták nagyszerűen szerepeltek a fontos megmérettetésen. A népes mezőny ellenére az ARAK fiataljai kiemelkedően teljesítettek: a 12 eredményhirdetésből 8 alkalommal sikerült a dobogóra állniuk. Aranyérmet négyszer, ezüstöt háromszor, bronzot pedig ötször szereztek, ami kiváló teljesítménynek számít.

Az eredmények közül kiemelkedett a 150 méteres gátfutás a fiúknál, akik közül Varga Belián az első, Kósa Endre a második, Pap Krisztián pedig a harmadik helyen végzett. A lányoknál Szávay Kata a második helyet szerezte meg. A 50 méteres síkfutásban a fiúk mezőnyében Major Horváth Dávid aranyérmet, Pálinkás Csaba ezüstöt, Mészáros Dávid pedig bronzot nyert. A lányoknál Gombolai Emma a harmadik helyen végzett. A 120 méteres síkfutásban Orgovány Szonja a dobogó harmadik fokára állhatott. Magasugrásban Varga Botond aranyérmes lett, míg távolugrásban Pálinkás Csaba első, Mészáros Dávid harmadik helyen zárta a viadalt.

- Ezek a versenyek nem csak a dobogós helyezésekről szóltak, nagy örömünkre számos egyéni csúcs is megdőlt, ami bizonyítja a csapat és sportolóink folyamatos fejlődését, kitartását. A fiatal atléták motiváltak, és mindenki a legjobbat hozta ki magából, ami igazán látványos eredményekhez vezetett. - foglalta össze a két verseny tapasztalatait az ARAK szakosztályvezetője, Tölgyesi Előd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek