A fehérvári közéletben nincs helye az antiszemitizmusnak!
A fehérvári közéletben nincs helye az antiszemitizmusnak!

A Fejér Szövetség egy programjára küldött ki közel negyven címzettnek meghívót. A levélfolyamban kedden délelőtt egy személy a meghívottak közül durva hangvételű antiszemita hozzászólást intézett, mellyel a polgármestert és családját is megtámadta, és a meghívottak körét is minősítette.

A Fidesz-frakció közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben a Fejér Szövetséget és a vele szövetséges VÁLASZ Egyesületet is felszólította az ügy tisztázására és bocsánatkérésre. Megkerestük az ügyben Juhász Lászlót, a VÁLASZ önkormányzati képviselőjét is.

„A székesfehérvári Fidesz-frakció és minden jóérzésű városi polgár nevében felszólítom Juhász Lászlót és a VÁLASZ jelölőszervezetet, valamint a Fejér Szövetséget, hogy tisztázzák: némaságuk egyetértést vagy csak hanyagságot fejez ki? Mindkét esetben el kell gondolkodni azon, hogy Székesfehérvár közéletében, pláne a közgyűlésben helye van-e a némaságnak ilyen ügyekben. A mi meggyőződésünk az, hogy nincs!” – áll a kedden este kiadott közleményben.

Molnár Tamás, a Fidesz frakcióvezetője kérdésünkre elmondta, hogy Juhász László képviselő – aki a Válasz képviseletében a Fejér Szövetséggel karöltve a közéletben részt vesz és a bizottságokban is képviselteti magát – szerdán délelőttig nem határolódott el ezektől a kijelentésektől.

Megkerestük Juhász Lászlót is, aki reagált az ügyre: „A Fejér Szövetség levelezőlistájára feliratkozhatnak magánszemélyek is. Itt egy magánember – aki nem székesfehérvári és nem is Fejér vármegyei lakos – vállalhatatlan formában reagált. Az említett személy nem tartozik a Fejér Szövetséghez, úgy vélem, a szövetség ebben az ügyben ártatlan. Minden jóérzésű embernek el kell határolódnia ettől teljes mértékben. A VÁLASZ Független Civilek és jómagam nevében is ezt teszem” – nyilatkozta Juhász László.

Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke kedden késő este elhatárolódott a kijelentéstől, kizárta az antiszemita kirohanást intéző személyt a levelezésből. Szerdán délután a Fejér Szövetség elnöke, Sajo Victor ezt közleményében megerősítette.

Borítókép: ATV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek