Mesterien
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienA jó varrógépműszerész ért a nők nyelvén is! - beszélgetés a székesfehérvári Molnár LászlóvalAz antik varrógépek és legmodernebb darabok is újjászületnek a székesfehérvári mester keze alatt. Egyedi gyűjteményében a régi gyűszűktől a vasalókig számtalan különleges darab található. Meg is mutatjuk!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienFőúri kastélyokat is újjá varázsol: Németh Zoltán Fejér megyei díszműbádogossal beszélgettünkEgy kétkezi szakma, ami már sokkal inkább művészet. Szakirodalma sincs, saját verejtéke árán kísérletezve tanulhatja meg az, akinek már eleve a vérében van az ehhez való érzék.
Mesterien,MesterienAmigurumi - Horgolj játékokat!Szinte bármilyen figurát elkészíthetsz az amigurumi technika segítségével. Legyen szó Dr. Bubóról, Spongya Bobról, vagy akár a kis baby Yodáról.
Mesterien,MesterienÍgy dobd fel gyöngyszövéssel a ruhádat vagy a táskádat!Ha jó a szemed, szereted az egyedi, kézműves termékeket, és időd is van rá, akkor próbálkozz meg a gyöngyszövéssel!
Mesterien,MesterienLánckerék a mandalában - különleges képek születnek PolgárdibanFekete háttér, arany-ezüts-bronz kontúr, rengeteg apró pötty, s egy kerékpár lánckereke - így mutathatnánk be röviden Vági Edina legtöbb mandala festményét. Mi viszont most nem így teszünk, hanem egy kicsit alaposabban is körülnézünk a Polgárdin élő művész műhelyében.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienAz építész otthon: Szalay Ákos legóból építette meg a fehérvári Szent Sebestyén templomotKülönleges építményről posztoltak fotót az egyik fehérvári Facebook-csoportban: a felsővárosi Szent Sebestyén templom kicsinyített változata készült el legóból. Ha nincsen karantén, akkor valószínűleg ez az épület sem jön létre, most viszont Szalay Ákos építésznek is volt ideje megvalósítani régi te...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienHúszéves a Sub Rosa régizene-együttes - idén is színesítik a Királyi NapokatÉvek óta találkozhatunk a székesfehérvári Királyi Napokon a Sub Rosa régizene-együttessel. A zenekar kereken húsz éve alakult Törökbálinton. Egyszeri fellépésnek indult, de azóta is járják az országot. Várjátékokon, történelmi jellegű rendezvényeken színesítik a hangulatot főként 13. századból szárm...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienKanzashi – Hajtogass gyönyörű hajdíszeket szalagból!Néhány száz forintból csodás hajpánt, kitűző és nyakék készülhet kanzashi technikával. E gyors és egyszerű hajtogatási mód nem igényel túlzott kézügyességet, csupán lecsendesült állapotot és kellő precizitást.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienMeseszép bélyegeket és plakátokat is alkot a fehérvári tervezőgrafikus, Nádi BoglárkaA székesfehérvári származású tervezőgrafikus, Nádi Boglárka tervezett már karácsonyi és húsvéti bélyeget is a postának, de gyönyörű óriásplakátokat és könyvborítókat is. Most nem csak különleges munkáit, de magát a művészt is megismerhetitek.
Mesterien,MesterienShibori ékszer – letisztultság és harmóniaKarperec, fülbevaló, medál, nyakék, s még öv és öltöny-dísz is készülhet shibori technikával. Kíváncsi vagy rá, hogyan? - Olvass tovább, és megtanulhatod e módszert!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienÁlomszép csipketojásokat készít Bácsi Gabriella – Fehérváron is találkozhatsz veleTudtad, hogy díszes tojásokkal nem csak húsvétkor dobhatod fel a lakásodat? Székesfehérváron a Jancsárkertben is rendszeresen találkozhatunk Bácsi Gabriella csipketojás készítővel, aki a húsvéti csodák mellett mécsestartókat, úszó mécseseket, sőt karácsonyfadíszeket is készít, és ezeket is tojásból!...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienLátogatóban az egyetlen Fejér megyei kádármesternélMóron él és dolgozik a megye egyetlen kádármestere, Kertész László. Már gyerekként az édesapja műhelyében elsajátította a mára kihalóban lévő szakma fogásait, és ma a boroshordók mellett egészen különleges wellness kádak készítésére fordítja tehetségét, egy tizenöt fős csapattal a keze alatt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienA nyugalom szigete - egy fehérvári kutyakozmetikában jártunkTe milyen hangulatban jössz ki a szépségszalonból? Felfrissülve, jókedvűen, feldobottan? Ha hiszed, ha nem, a kutyusok sincsenek ezzel másként!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienKatonák, akik mindig játékcsatában harcolnak1896-os lovas tábornokok és második világháborús honvédek álldogálnak Marczell Kolos fémfigura-készítő katonásan sorba rendezett ecsetei előtt. A festék és lakk illatú asztalon a szürke alakulatok néhány óra alatt pirospozsgás férfiakká válnak, akik zászlóval, szuronnyal, puskával indulnak a játékcs...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienA haj az egészségünk tükre: számtalan problémára fényt deríthet a hajhagymák vizsgálataSzámos korszerű diagnosztikai módszer létezik ma már szervezetünk általános állapotának felmérésére. Ezek közé tartozik a hajgyógyászat is, mely egy három-négyszázszoros nagyítással működő mikrokamera segítségével térképezi fel a hajhagymák, hajszálak, a fejbőr állapotát. Az eredmény pedig akár komo...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienSanghajban képviselte hazánkat a fehérvári MusiColore énekegyüttesÉppen most februárban jubilálnak, öt éve alakult meg Székesfehérváron a MusiColore énekegyüttes. Múlt hónapban a Magyar Kultúra Napja alkalmából Sanghajban koncerteztek, és esélyes,hogy ez még csak az első külföldi fellépésük volt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienCsak az menjen oktatónak, aki szereti az embereket! - Mátrai Zoltán gépjárművezető oktatóval beszélgettünkTréfásan azt mondja, ő már úgy született, hogy autót vezetett. Mátrai Zoltán gépjárművezető oktató mégsem csak az autók miatt szereti a munkáját, hanem mert rengeteg embert ismerhet meg általa. Ráadásul szerinte Székesfehérvár mondhatni ideális hely arra, hogy megtanuljon valaki autót vezetni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienA Majmok bolygójától a Bosszúállókig: világhírű filmeken dolgozik a fehérvári Tőke ImreTőke Imre jelenleg Új-Zélandon él, és a Gyűrűk Urát rendező Peter Jackson filmes cégénél dolgozik. Olyan produkciókban közreműködött már, mint a Bosszúállók: Végtelen háború vagy A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja. Imre többek között arról is mesélt nekünk, hogy hogyan vezetett Székesfehérvárr...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienKülönleges bábtáncoltató betlehem készült SzékesfehérváronNeves fehérvári alkotók baráti összefogásából valósult meg az az egyedi figurákból álló, kézzel festett, meseszép kis templom-betlehem, mely idén novemberben készült el. Jelenleg a Zeneiskola épületében található.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienKarácsonyfadísz turkáló TárnokonKézzel festett üveggömbök, különféle figurák közül lehet válogatni Tárnokon a karácsonyfadísz turkálóban. Az üvegdísz készítő üzem idén megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt, ahol amellett, hogy megismerhető a manufaktúra működése, különleges díszek közül lehet választani.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesterien,MesterienAki a szép emlékeket méltó keretbe foglalja: beszélgetés László Valéria képkeretezővelA képkeretezésről elsőre valószínűleg a festmények és a fotók ugranak be többségünknek. Egy képkeretező dolga azonban ennél sokrétűbb: a tükröktől a babaruhákon át a sportmezekig sokszor egészen meghökkentő tárgyakat is ízléses keretbe kell foglalnia.
Legnépszerűbb