Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,lakásAz ajtófelújítás csodákra képesA nyár beköszöntével nem csak a nyaralást, kikapcsolódást, hanem a kisebb-nagyobb lakásfelújításokat is sokan kezdik el tervezgetni. Ha jól választunk a lehetőségek közül, mindkettő beleférhet az anyagi kereteinkbe!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,lakásfelújításÍgy lesz tartós és trendi a falAddig érdemes nekiállni a festésnek – különösen kültéren – amíg nem kezdődik el az igazi nyári kánikula. Ha húsz-huszonöt fokban szárad a falfesték, az akár kétszer hosszabb élettartamot is jelenthet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,babaÚjabb kisbabára vár Fehérvár BölcsőjeHatodik alkalommal keresi gazdáját Fehérvár Bölcsője. A kisbabát váró családok május 2-ig pályázhatnak, hogy ők vihessék haza az ingyenes vándorbölcsőt.
Otthon,húsvétKészítsünk húsvéti díszeket!Ha húsvét, akkor nyúl. Ha pedig szabadidő, akkor kézműveskedés. Fonjuk össze a kettőt így nagyszombat felé közeledve, a feltámadást ünnepelve, s készítsünk nyuszis díszeket!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,lakásVáltoztak a szabályok: többen igényelhetnek CSOK-otEgyszerűbb és gyorsabb lett a családi otthonteremtési kedvezmény, a CSOK igénylése – közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Fehérváron. Március közepétől az ügyintézési határidők rövidültek, bevezették a nyilatkozati elvet, és a hitelképtelen fiatalok előtt is megnyílhat ...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,kertHa nem kel ki a vetőmagod, ne csak a boltost hibáztasd!Lassan elkezdődik a naptár szerinti tavasz, de míg a talaj felenged, és beveszi magába a február második felében kapott sok csapadékot, addig van bőven teendő a házban és a fóliasátorban!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,házasságKikopott a házasságból a tartalom?A tavalyi év első három negyedévében Fejér megyében 1820 házasságot kötöttek, ami az országos adatokhoz hasonlóan néhány százalékkal kevesebb, mint az előző évben. A jelenség hátterében többek között a házasság, mint társadalmi intézmény valamint a nemi szerepek változása áll.
Otthon Fodor Anikó kezei között textilangyalok kelnek életreNincs ember, aki ne örülne egy aranyos plüssállatnak, vagy egy egyedi készítésű babának. A boltban kapható „tucat-játékok” helyett szívet melengetőbb, ha mi magunk készítünk el egy személyre szóló textil-ajándékot - saját fantáziánk szerint.
Fehérvár Médiacentrum fotója
OtthonLegyen stresszmentes az ünnep!Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb feszültség uralkodik el az embereken, mert nem gondolják át időben a teendőket. Így aztán hatalmas hajszává alakul az az időszak, aminek pedig a meghittségről kellene szólnia. S valljuk be bátran, a karácsonyi készülődést gyakran túlaggódjuk, hiszen stresszelünk...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,karácsonyAjándékozzunk fehérvárit!Ha valami Fehérvárra jellemzőt szeretnénk ajándékozni, akár egy helyi kézműves mester alkotását, akár a várost ábrázoló dísztárgyat, a Hiemer-házban érdemes keresgélnünk!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,karácsonyKészítsük fel otthonunkat a karácsonyra!Nem kell mélyre nyúlnunk a pénztárcánkba: használjuk inkább a kreativitásunkat, hogy ünnepi hangulatot varázsoljunk az otthonunkba!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,karácsony10 hét Karácsonyig - 10 tipp, hogy elkerüld a kapkodást!Tíz héttel az ünnepek előtt talán még legyintesz arra, ha a Karácsonyt emlegetik: hol van az még! Pedig ha már most elkezdesz apró lépéseket tenni az előkészületek terén, sok idegeskedést megúszhatsz!
Fehérvár Médiacentrum fotója
OtthonÉrtéket teremt az Otti Fehérváron – a kőbe varázsolt harmóniaVan egy cég, amely ízig-vérig székesfehérvári és burkolataival, belsőépítészeti termékeivel úgy teremt értéket – Székesfehérváron túlra is –, hogy azok nem csak a mának készülnek. Az Otti Manufactura mostanra már európai védettséget élvező márkanévvé vált, de első bemutatótermét mégis szülővárosába...
Fehérvár Médiacentrum fotója
OtthonFehérvári lépcsőház körkép – így élünk miEgy szép őszi délutánon nyakunkba vettük Székesfehérvár emeletes házas övezeteit, majd meghökkentünk és meglepődtünk. Főleg azon, hogy mindenhova csont nélkül bejutottunk. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek!
Fehérvár Médiacentrum fotója
OtthonNem mindegy, mi kerül a padló alá!Bár még mindig a fából készült parkettától várhatjuk a legnagyobb élettartamot, ma már olyan jó minőségű laminált padlólapokkal találkozhatunk, melyek megfelelően ápolva évtizedekig bírják a strapát, és némelyikről még ránézésre sem mondanánk meg, hogy nem is fából készült.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,gyerekekGyerek-aranyköpések FMC-módraAkad szülő, aki rendszeresen jegyzeteli a gyereke aranyköpéseit. De akár felírjuk, akár nem, szinte minden nap elhagyja a szájukat olyasmi, ami a szülőknek derültségre ad okot. Vagy azért, mert cuki, vagy azért mert ciki...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,gyerekekA telefon nem simogat vissza – digitális óvodások, az Alfa-generációA mai (X és Y – generációs) szülők érdeklődéssel vegyes aggodalommal figyelik a pár éves gyerekeiket. A saját helyünket sem találjuk néha a digitális gyorsulásban, de azt el sem tudjuk képzelni, hova fejlődnek a csúcstechnológiával már csecsemőként találkozó kicsik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,otthonNyaraljunk a nappaliban?A pihenés mindenkinek jár, és jól teszi, aki hosszabb időre el tud utazni. Akinek viszont csak néhány napja van a nyaralásra, az is kellemesebbé teheti környezetét, ezzel elviselhetőbbé a kánikulát. A nappali a legfőbb életterünk, itt töltjük a legtöbb időt, ezért érdemes olyan darabokkal „nyáriasít...
Fehérvár Médiacentrum fotója
OtthonKutya a hőség(ben)!Kutyatartóként jó, ha tudjuk, házi kedvenceink számára is megterhelő a szélsőséges meleg, ezért (is) fokozott figyelemre szorulnak! Mit tehetünk? Hogyan segíthetjük őket ebben a hőségben? Összegyűjtöttünk néhány praktikus tanácsot, amivel nagyban segíthetjük ezeknek a kritikus napoknak a (közös) túl...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,balkonkertészetKi mondta, hogy a kilencediken nem lehet gyümölcsös?Az a jó a növénynemesítésben, hogy előbb-utóbb majdnem mindenhová tudunk növényeket ültetni. Így van ez a gyümölcsfákkal is, amelyekből már léteznek olyan fajták, amelyeknek elegendő egy dézsa az erkélyen. Lássuk, hogyan is lehet gyümölcsös két négyzetméteren!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,balkonkertészetZöldségeskert a balkononAz igazán kicsi balkonokra felnézve az ember azt látja, hogy leginkább kültéri kamraként, vagy biciklitárolóként funkcionálnak. Pedig, ha már hasznos funkciót szánnánk ennek a „helyiségnek”, miért ne alakítsunk ki zöldségeskertet?
Legnépszerűbb