7 évnél régebbi cikk

Forgalomkorlátozások lesznek a Székesfehérvár Rallye miatt
Fehérvár Médiacentrum fotója
horvath.renata
Forgalomkorlátozások lesznek a Székesfehérvár Rallye miatt

A Székesfehérvár Rallye 2016 -ot hétvégén rendezik meg. A rendezvény 2 napos lesz, erre az időre forgalomkorlátozásokat vezetnek be. Szombaton a Palotai úton, vasárnap pedig a Mátyás király körúton lesz útlezárás.Egyes autóbuszok terelő utakon fognak közlekedni.

Szombaton 13 órától 22 óráig a Palotai utat a Selyem utcától a Schwäbisch Gmünd utcáig fogják lezárni. A Halász utcai csomópontban, az Alba Plaza és a Fehér Palota magánterületi be- és kijáratainál, és a Penny Market bejáratánál teljes útlezárás lesz.

Július 31-én, vasárnap 10 órától 23 óráig teljes lezárásra kerül a Mátyás király körút az Ybl Miklós utca csomópontban, a Dózsa György út - Várkörút csomópontban, valamint a Mátyás király körút – Zichy liget csatlakozásban. A lezárás idején a Zichy ligeti ügyvédsort a Malom utca felől kétirányú zsákutcának jelölik ki.

A forgalomkorlátozások miatt július 30-án, szombaton 13 órától üzemzárásig, valamint július 31-én, vasárnap üzemkezdettől üzemzárásig a menetrendszerinti autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek.

Nézzük is meg mely helyközi  járatokat érinti a terelés szombaton:

A Várpalota irányába/irányából közlekedő járatok a Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca terelőútvonalon közlekednek. Kimarad a Gellért utcai megállóhely (csak az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében), ideiglenes megállóhely lesz a Kelemen Béla utcában, a zöldségbolttal szemben.

 A Mór-, valamint Zámoly irányába/irányából közlekedő járatok az Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút terelőútvonalon közlekednek.

A Lovasberény irányába közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút – Szekfű Gyula utca. A Lovasberény irányából közlekedő regionális autóbuszjáratok a Berényi út – Széna tér – Rákóczi u. – Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás terelőútvonalon közlekednek. A kimaradt megállóhely a II. Rákóczi Ferenc iskolai (a Lovasberény irányából érkező autóbuszoknál).

A szombati terelésben érintett helyi autóbuszjáratok :

A „10”, „12”, „14”, „36”, „37”-es autóbuszjáratok a Piac tér – Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca módosított útvonalon közlekednek mindkét irányban. A kimaradt megállóhelyek a György Oszkár téri, valamint a Gellért utcai (csak az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében). Ideiglenes megállóhely lesz a Kelemen Béla utcában, a zöldségbolttal szemben.

A „11”-es autóbuszjáratok a Piac tér – Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca módosított útvonalon közlekednek mindkét irányban. Az Autóbusz-állomás irányába kimaradnak az Uszodánál, a György Oszkár téren és a Szabadságharcos úton lévő megállóhelyek.

Az Északi irányban közlekedő „10”, „11”, „12”, „14” és „27”-es autóbuszjáratok az Autóbusz-állomáson, ideiglenesen a „26”-os autóbuszjáratok indulóállomásáról indulnak.

A „17”-es autóbuszjáratok útvonala is módosul: a Könnyűfémmű irányába közlekedő járatok a Halász utca – Horog utca – Kelemen Béla utca útvonalon, a Csapó utca irányába közlekedő járatok pedig a Kelemen Béla utca – Horog utca – Selyem utca útvonalon közlekednek. Az autóbuszjáratok a Hübner András utca irányába közlekedő „29”-es autóbuszjáratok kocsiállásából indulnak, a SPAR áruház elől. Az autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében kimaradnak a György Oszkár téri, valamint a Gellért utcai megállóhelyek. Az autóbusz-állomás irányában a Gellért utca elnevezésű megállóhely helyett a buszok a Kelemen Béla utcában a zöldségbolttal szemben (Kelemen B. u. 72. előtt) állnak meg.

A „26”, „26A”, „27” és „38”-as autóbuszjáratok a Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca – Mészöly Géza utca – Szabadságharcos út módosított útvonalon közlekednek mindkét irányban, kimarad a György Oszkár téri megálló.

A „12A” „13A”, „15”, „42”, „43”, „44”- es autóbuszjáratok esetében a murvás parkoló oldalában, a jelenlegi indulóállomásokkal szemben lesz egy ideiglenes leszállítóhely a Selyem utcában. Az autóbuszjáratok a Selyem utcán keresztül érkeznek a Csapó utcai decentrumba és a Selyem utca – Horog utca – Halász utca útvonalon fordulnak meg.

A vasárnapi terelésben érintett helyközi járatok:

 A Mór, valamint Zámoly irányába/irányából közlekedő járatok az Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút terelőútvonalon közlekednek.

A Lovasberény irányába közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút – Szekfű Gyula utca. A Lovasberény irányából a Berényi út – Széna tér – Rákóczi u. – Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás terelőútvonalon közlekednek. Lovasberény irányából kimarad a II. Rákóczi Ferenc iskolánál lévő megállóhely.

A vasárnapi  terelésben  érintett helyi autóbuszjáratok :

 A „17”-es autóbuszvonal járatai mindkét irányban a Palotai út – Mészöly Géza utca – Zichy liget –  Dózsa György út – Várkörút útvonalon közlekednek. Kimarad a Szabadságharcos úti és az Ybl Miklós lakótelepi megállóhely.

Az autóbuszjáratok a terelőútvonalakon rendszeresített megállóhelyeken és az autóbuszvonalaknál megjelölt megállóhelyeken kívül nem állnak meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek