2 évnél régebbi cikk

Fehérváron 8 tanúsított helyszínen közlekedhetnek akadálymentesen a speciális igényű emberek
·Életmódközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérváron 8 tanúsított helyszínen közlekedhetnek akadálymentesen a speciális igényű emberek
·Életmódközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Az Acces4you a kerekesszékesek, vakok és gyengénlátók, idősek és mozgásukban korlátozottak, babakocsival közlekedők, siketek, nagyothallók és kognitív zavarral élők számára fontos szempontokat vizsgál a tanúsítási eljárása során. Fehérváron 8 helyszín került be a rendszerükbe.

Az Access4you fő feladatának az akadálymentesség előmozdítását tekinti, azáltal, hogy a szervezeteket hiteles és részletes, akadálymentességről szóló információ szolgáltatására, és az akadálymentesség fejlesztésére ösztönözzék.

Az akadálymentesség fejlesztése olyan speciális igényű embereknek szól, akik mozgásszervi, érzékszervi, vagy audiovizuális akadályokkal, kognitív zavarral élnek, amelynek következtében az ismeretlen környezethez nehezen tudnak alkalmazkodni.

Illetve azok mindennapjait is megkönnyíti, akik babakocsival közlekednek, idősek, vagy egy baleset következtében megváltozik a mozgásképességük vagy érzékelésük.

A szervezet legutóbb a Volánbusz valamennyi utasforgalmat bonyolító autóbusz-állomását minősítette, vizsgálva az állomások külső környezetét, megközelíthetőségét, a bejutási, belső közlekedési lehetőségeket, a speciális kommunikáció, utastájékoztatás és infrastruktúra elérhetőségét.

Az eljárás során az összes működő, beruházás alatt nem álló 127 állomás kapott tanúsítványt, ezek közül a pécsi autóbusz-állomás és a budapesti Népliget pályaudvar ezüst, a kalocsai állomás pedig bronz minősítést szerzett.

Székesfehérváron egyébként eddig 8 helyszín került be az Access4you rendszerébe:

  • Autóbusz-állomás
  • Kormányablak
  • MediaMarkt
  • Best Western Plus Lakeside Hotel
  • Erste Bank Bankfiók
  • MagNet Bank Bankfiók
  • MagNet Bank Közösségi Iroda
  • Alba Plazában található lottózó

Az Access4you üzleti modellje szerint az akadálymentességről szóló információ ingyenesen és szabadon elérhető, míg a felmérés és védjegyhasználat díját az adatbázisban szereplő helyszín tulajdonosa vagy üzemeltetője, mint felelős adatszolgáltató téríti meg. A modell az akadálymentesség ösztönzésére gazdaságilag is fenntartható megoldást kínál.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek