7 évnél régebbi cikk

Amy Winehouse öt éve csatlakozott a 27-esek klubjához
Fehérvár Médiacentrum fotójaAmy Winehouse öt éve csatlakozott a 27-esek klubjához

A hatszoros Grammy-díjas angol soul-jazz énekesnő ma ünnepelné 33.születésnapját. Amy Winehouse 2011. július 23-án, 27 éves korában hunyt el, így sajnálatos módon csatlakozott ahhoz klubhoz, amihez senki nem akar. A 27-esek klubjába olyan művészek tartoznak, akik fiatalon, mindössze 27 évesen, gyakran rejtélyes körülmények között hunynak el, vagy tűnnek el a világ szeme elől. De kik is ennek a klubnak a legismertebb tagjai?

A klub talán első tagja Robert Johnson amerikai bluesgitáros volt, a leghíresebb delta blues zenész, aki 1938. augusztus 16-án „tűnt el”. Egyes feltételezések szerint szerelemféltésből mérgezték meg a zenészt aki a legenda szerint eladta a lelkét az Ördögnek.

További tagok:

Brian Jones a The Rolling Stones alapítója, gitárosa, vokalistája volt,1969. július 3-án hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között. Otthonában saját medencéjébe fulladt bele.

Jimi Hendrix amerikai gitáros, énekes, zeneszerző. 1970. szeptember 18-án saját hányásába fulladt bele, valószínűleg a rengeteg alkohol és arra beszedett altatók hatására, de halálának körülményei máig vitatottak.

Janis Joplin amerikai rock és blues énekesnő, 1970. október 7-én veszítette életét heroin túladagolás miatt.

Jim Morrison a The Doors rockzenekar vezető énekese és dalszövegírója volt, jelent meg verseskötete, érdekelte a filmezés is. 1971. július 3-án hunyt el Párizsban. Barátnője a fürdőkádban talált rá, az ő halála az egyik legrejtélyesebb eset, ugyanis a holttestet csak kevesen látták, a temetésre pedig napokon belül sor került. A hivatalos jelentés szerint szívinfarktus okozta Morrison halálát, mások azonban úgy gondolják, hogy az amerikai kormány által megrendezett merénylet áll a háttérben.

Kurt Cobain a Nirvana zenekar énekese, szövegírója, gitárosa. 1994 április 5-én máig tisztázatlan körülmények között öngyilkos lett seattle-i háza garázspadlásán. Állítólag az R.E.M. Automatic for the People című albumát hallgatta. A holttestre három nappal később egy villanyszerelő talált rá.

Amy Winehouse hatszoros Grammy-díjas angol soul-jazz énekesnő 2011. július 23-án hunyt el, londoni otthonában találtak rá. Az orvosszakértői vélemény szerint a halál oka alkoholmérgezés volt, halálakor véralkohol szintje 4,16 ezrelékben állapították meg. Amy le akart szokni az alkoholról, és egy hónapig egy kortyot sem ivott, de a végzetes délutánon történt valami. Állítólag rengeteg vodkát fogyszatott, ami annyira megviselte a szervezetét, hogy leállt a szíve.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek