7 évnél régebbi cikk

Ezeket az üzleteket hiányolják a leginkább a fehérváriak
Fehérvár Médiacentrum fotójaEzeket az üzleteket hiányolják a leginkább a fehérváriak

Maroshegyen elkélne egy éjjel-nappali, egy fogorvosi rendelő, de egy ATM-nek is örülnének az ott lakók. Feketehegy-Szárazréten a pékséget és a fitnesztermet hiányolják a helyiek, legalábbis ez derül ki az egyik nagy kereskedelmi bank által készített interaktív térképről, amelyen bárki szavazhat arra, hogy milyen üzletet szeretne látni lakókörnyezetében.

A térképen megjelölt boltokra bárki szavazhat, aki egyetért azzal, hogy az adott szolgáltatás megnyitása jót tenne a környéknek, de mindenki számára nyitott az a lehetőség is, hogy új üzletet jelöljön meg az általa kiválasztott helyen. Így könnyen felmérhető, hogy egy adott lakókörnyezetben az ott élőknek milyen szolgáltatásra lenne a leginkább szükségük.

Ha Maroshegyet vesszük példának, akkor hamar szembeötlő lehet, hogy a Vásárhelyi úton lakók egy ATM automatának örülnének a legjobban, erre az ötletre ugyanis (e poszt írásakor) már öten is szavaztak. A Balatoni útra egy méteráru üzletet szeretnének a környékbeliek, míg a Nagyszebeni utcába egy éjjel-nappalit. A Szörényi utcában egy vegyesbolt lenne kelendő, míg a Vásártér környékére egy fogorvosi rendelőt tudnának elképzelni az ott lakók.

Maroshegy csak egy példa volt, Fehérvár minden városrészére levetítve vannak ötletek, Feketehegy-Szárazréten például a pékséget és a fitnesztermet hiányolják a helyiek.

Ennek a posztnak az írásakor több mint 230 javaslat szerepel a K&H Bank által készített interaktív térképen, de valószínűleg ez a szám az idő előrehaladtával még jócskán bővülni fog.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek