7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: ruhavásár, fényfestés a Deák Gyűjteményben és jön az Aranyélet második évada
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: ruhavásár, fényfestés a Deák Gyűjteményben és jön az Aranyélet második évada

Mi újat tartogat a hétvége? Nos, most is több dolog közül választhatsz. Lesz ruhavásár, fényfestés a Deák Gyűjteményben, és jön a népszerű magyar sorozat, az Aranyélet második évada. A sportőrültek kosármeccsen tombolhatnak, a bulizni vágyóknak a fehérvári szórakozóhelyek tartogatnak különféle programokat, a természetszeretők megnézhetik hajnalban a vadludak vonulását. De ne feledkezzünk meg a Fehérvászon filmfesztiválról, az országos táncversenyről, vagy az Oroszlánkirály gyerekmusicalről se! És ez még mindig nem minden!

Ruha: Nagy gardróbfrissítés
Mikor? november 5., szombat 9:00-15:00
Hol? Táncház

Randi előtt neked is gyakran kicsúszik a szádon a "nincs egy rongyom se!" klasszikus mondat? Valószínűleg ez nincs így és feltehetően tele van a szekrényed jobbnál jobb göncökkel, mindenesetre a frissítés sosem árt. Válogass kedvedre az Alba Regia Táncház ruhavásárán és vidd haza, ami tetszik. Induljon hát a kincskeresés! Ha van olyan cuccod, amit jótékony célra ajánlanál fel, azt vidd magaddal, mivel az esemény keretében a nem eladásra szánt ruhákból gyűjtést szerveznek a fehérvári Anyaotthon javára. További információ az Alba Regia Táncegyesület honlapján.

 

Film: Fehérvászon filmfesztivál
Mikor? november 5., szombat 15:00
Hol? A Szabadművelődés Háza

Úgy tűnik, minden hétvégére jut egy filmfesztivál, ez alól a mostani sem kivétel. Na de miben lesz más a Fehérvászon, mint az eddigiek? Nos, ezen az eseményen, a székesfehérvári Függetlenfilm fesztiválon - már a nevében is benne van - a fehérvári filmesek mutatják be rövidfilmjeiket. Ezentúl belenézhetünk a Vas filmfesztivál, valamint a Göcsej filmszemle repertoárjába, a napot pedig koncert és táncest zárja. Szóval ha végeztél a ruhabörzén irány a filmfesztivál! A belépő 500 forint.

 

Kiállítás: Formák 2.0 - fényfestés a Deák Gyűjteményben
Mikor? november 4., péntek 18:00
Hol? Városi Képtár- Deák Gyűjtemény

Az "Arcok, formák, testek" állandó tárlat részeként láthatja a közönség a Formák 2.0 installációt. Az alkotó nem más, mint az Aniwerk Kreatív Stúdió egyik alapító tagja, Körmöczi Károly. Az Aniwerk az úgynevezett projection mappinggel (magyarul fényfestéssel) foglalkozik, tehát azzal, hogy mindenféle felületekre, épületekre, szobrokra, falra stb. animációt vetítenek ki. Most Matzon Frigyes Térdelő nő című szobrát mutatják majd be szó szerint új fényben, melyhez akusztikus elemek is társulnak. Részletek a program Facebook eseményén.

 

Gyerek: Az oroszlánkirály
Mikor? november 5., szombat 17:00
Hol? Köfém Művelődési Ház színházterme

A legmegindítóbb mesék egyike az Oroszlánkirály. A bensőséges apa-fiú kapcsolatnak, a szülő elvesztésének, a talpraállásnak és felnőtté válásnak a története, ami minden gyereknek - vagy akár felnőttnek - példaértékű lehet. Eljött az ideje, hogy a fehérvári közönség a színpadon is végig kövesse Szimba kalandjait. A körülbelül 60 perces előadás 4 éves kor felett ajánlott. Információk a Köfém Művház oldalán.

 

Tánc: Országos akrobatikus rock and roll verseny
Mikor? november 5., szombat 11:00
Hol? Alba Regia Sportcsarnok

Valami pezsdítő élményre vágysz? Érezni akarod, ahogy egy zene, egy látvány hatására sejtjeid újra életre kelnek? Nem kell ehhez messzire menned, jó helyen vagy! A hétvégén rendezik meg ugyanis a Főnix SE első országos rock and roll táncversenyét Fehérváron. Mire számíts? Zenére, izgalmas formátumokba összeálló, ugrabugráló, levegőben repülő, az ország minden pontjáról érkező táncosokra, és ébredező kedvet arra, hogy te is kipróbáld ezt a jópofa rugós-rúgós táncot. A részletes programot a Főnix SE oldalán találod, annyit elárulunk, hogy a döntőkre 16:45-től kerül sor.

 

Mozi: Dr. Strange 
Bemutató: november 3.
Hol? Cinema City Alba

Miről szólhat egy film, aminek nem csak a címe, de a főhőse is a Doktor Furcsa nevet kapta? Hát egy autóbalesetet szenvedett idegsebészről, egy kezeit használni képtelen orvosról. Ez ám a paradoxon és ez csak a jéghegy csúcsa. Az új látványos Marvell-filmben a főhőst játszó Benedict Cumberbatch baján ugyanis a hagyományos orvosi módszerek nem segítenek, így egy titokzatos helyre, a himalájai államba, Kamar-Tajba látogat. Itt azonban nem mindennapi képességekre tesz szert, és persze az új szuperhősnek végül választania kell: visszatérjen-e a megszokott életébe, vagy haladjon tovább az úton, hogy megmentse a világot... 

 

Sport: Alba Fehérvár vs. Atomerőmű SE
Mikor? november 6., vasárnap 19:00
Hol? Alba Regia Sportcsarnok

Ha csak egy embert kellene megnevezni, akinek különös jelentőséggel bír a vasárnap esti Alba Fehérvár-Paks kosárlabdameccs, akkor az Braniszlav Dzunics lenne. A jelenlegi székesfehérvári edző ugyanis ezer szállal kötődik a paksi csapathoz: korábban játszott is és edzőként is dolgozott a Tolna megyeieknél. A két csapat mérkőzései az elmúlt évtizedekben a magyar kosárbajnokság legnagyobb rangadói közé emelkedtek, várhatóan így lesz ez most is a Gáz utcai csarnokban. Ráadásul az Alba Fehérvár egyre jobb formába lendül, hiszen szerdán a nemzetközi kupában jóval esélyesebb ellenfelét, a francia Chalont is legyőzte. Reményeink szerint valami  hasonlóra számíthatnak az idelátogató paksiak is:

 

Színház: Figaro házassága
Mikor? szombat, 19:00, vasárnap, 19:00
Hol? Vörösmarty színház

Igazi szerelmi káosz a Figaro házassága, avagy Egy bolond nap című darab. A francia forradalom idején játszódó történetben egy tinédzser epekedik az únője iránt, az úrnő már régen ráunt a férjére, a férj viszont minden lebbenő szoknya után fordul. A többiről pedig meséljen maga a színdarab.

Mindenki szerelmes mindenkibe (Fotó: Vörösmarty Színház)

 

Természet: Hajnali vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél
Mikor? november 5., szombat 6:00
Hol? Dinnyés, Rózsa utca, Rákóczi utca sarka

Na kezdjük a legelején: mi az a libahúzás? Libahúzásnak a vadludak vonulását nevezik, általában az éjszakázó helyre repülésüket. A Dinnyési-fertőnél megrendezésre kerülő esemény viszont már a leírásában is reflektál az eltérő célra, ez a mostani uganis hajnalban lesz. A következőket írják: "A hajnali lúd-és récehúzás egészen más élmény, mint az esti. Ilyenkor a récék még pirkadatkor behúznak a tóba. A ludak rendszerint megvárják a jó látási viszonyokat, és szinte egyszerre kelnek útra a közeli tarlók, vetések felé. Tiszta időben a napkeltében is gyönyörködhetünk, miközben láthatóan percről-percre élénkülnek a madarak." Lehet ellenállni egy ilyen fantáziaképnek? További információ ezen az oldalon található. 

 

Tévé: Kódolatlan HBO és Aranyélet második évad 
Hol? otthon, tévé előtt
Mikor? november 6. vasárnap

A vasárnap estét sok hazai sorozatkedvelő várja, ugyanis érkezik az egyik legsikeresebb magyar szériának, a HBO saját gyártású sorozatának, az Aranyéletnek a második évada. Ebből az alkalomból a HBO Go-n már aznap reggel elérhetővé válik az új  évad első része, a Telekom előfizetők pedig kódolatlanul foghatják a csatornát. A sztori egy magyar család életét mutatja be a milliomos rózsadombi-házas élettől - ami persze apuka seftelős ügyeiből lett - a lecsúszásig, amikortól apuka jó útra tért. Innentől kezdődik igazán a bonyodalom és a legkevésbé sem aranyélet...

 

Fehérvári bulik a hétvégén
Mikor? hétvége
Hol? Fehérvár szórakozóhelyei

Már péntek este is két lehetőség közül választhatnak a tombolni vágyók: a Parabában swing estet, a Dodge Gardenben retro bulit rendeznek. Az Albabar minden hónap első szombatján hagyományosan megredezi Csajszombatot, a Fezen klubban pedig fellép a Halott Pénz! Vigyázat, ez utóbbira már minden jegy elkelt, de az esemény Facebook oldalán még lehet vadászni belépőkre. Vasárnap a Nyolcas Műhelyben lehet folytatni a bulidömpinget az Agyampokla partyn, ahol több fehérvári zenekar, előadó zenéit ismerhetjük meg és tombolhatunk a parketten.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek