7 évnél régebbi cikk

Hova tűnt az út Fehérvár és Veszprém között?
Fehérvár Médiacentrum fotójaHova tűnt az út Fehérvár és Veszprém között?

Van az úgy, hogy az aszfalt gyorsabb az internetnél. Erre egy jó példa a fehérvári elkerülő utat a 8-as számú főúttal összekötő leágazás, amit annak ellenére hiába keresel néhány GPS-szoftverben, hogy már hónapokkal ezelőtt átadták. Odamentünk és megnéztük, hogy tényleg hazudik-e az internet.

És igen, hazudik. Vagyis még nem frissült az általunk tesztelt Google Maps szoftver vonatkozó része. Úgy jó a teszt, ha minél több szempontból megvizsgáljuk a helyzetet, szóval egyszer a GPS-t követtük a szóban forgó leágazásnál, a második alkalommal pedig az útszéli táblák szerint haladtunk.

A jó megoldás tehát egyelőre az, hogy az aszfaltcsíkot követjük és a tábláknak hiszünk: ha az M7 irányából haladunk Veszprém felé az elkerülő úton, akkor nem kell behajtanunk Fehérvárra, hanem az elágazásnál tartsunk balra, és irány a 8-as főút és Veszprém. 

Ha bárki olyan helyzettel találkozik,mint mi a fenti videóban - azaz olyan útról tud, amit nem jelöl a térkép -, akkor minél előbb jelezze ezt a Google Maps-nek, ahogy a szerkesztőségbe visszaérkezésünk után mi is megtettük. Így biztosan gyorsabban kerül majd fel a világ leggyakrabban használt térképére ez a kis útszakasz is, sokaknak meggyorsítva az útját. Arról, hogy hogyan is kell bejelenteni a Google-nek egy-egy új részt a világból, ebben a videóban minden kiderül:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek