7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Mikulás Motoros Felvonulás, adventi műsor, Wellhello-koncert és mozikban a #Sohavégetnemérős
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Mikulás Motoros Felvonulás, adventi műsor, Wellhello-koncert és mozikban a #Sohavégetnemérős

A második adventi hétvége is elérkezett, ráadásul a Mikulás is keresheti már az ünnepi kabátját. Ennek fényében folytatódnak a fehérvári adventi programok és lesz Mikulás Motoros Felvonulás is. A hétvége másik húzó ága a Wellhello, hiszen nem csak hogy koncertet adnak a Fezen Klubban, de a mozikban ezen a héten mutatták be az együttes #Sohavégetnemérős filmjét is. Ezentúl elhoztuk még a Walt Disney animációs filmjét, a Vaianát, egy kerámiaszakkört és egy Alba Fehérvár - Szolnok-Olaj KK kosárlabda mérkőzést is. A jövő hétre pedig úgy készüljünk, hogy megnyit a Kori Liget!

Rally: Mikulás Motoros Felvonulás 
Mikor? december 3., szombat 12:00
Hol? Burger King parkoló, Balatoni út

Tengernyi Miklulás lepi el a hétvégén Fehérvár utcáit. A fehérvári Télapók azonban nem szánon és rénszarvassal érkeznek, hanem motoron száguldoznak végig a városon. A tradicionális Mikulás Motoros Felvonulás több mint egy kulturális rendezvény, a gyerekek és felnőttek szórakozását, az ünnepi kreativitást szolgálja. Ha mocis Télapóként szeretnél részt venni a programon, akkor vedd fel a piros Mikulás-rucit, pattanj a motorodra, 11-re legyél a Burger King parkolójában és már indulhat a ho-ho-hóózás! Az esemény további részleteiről a Facebookon olvashatsz. 


Koncert: Wellhello

Mikor? december 3., szombat 20:30-23:50
Hol? Fezen Klub

"Sokszor volt már így..", most viszont ne hagyjuk, mert számít! A FEZEN első napján is koncertet adó Wellhello visszatér városunkba, a télre való tekintettel most a Fezen Klubba. Bulizz együtt Fluor Tomiékkal a Rakpartra, énekeld velük, hogy "Apu vedd meg a várost", hiszen egy biztos: ide nem kell Retúrjegy csupán belépő. Ha már itt tartunk, a koncertre már minden jegy elfogyott, de a remény sosem hal meg, így most is indulhat a potyajegy-vadászat a Facebook-eseményen.


Ünnep: Fehérvári Advent

Mikor? december 3., szombat 10:00
Hol? Belváros

Folytatódnak az adventi programok ezen a hétvégén is, hiszen immáron a második gyertyát is meggyújthatjuk a koszorún. Ennek fényében - átvitt értelemben és szó szerint is - Fehérvár számos olyan programot kínál, amikkel készülhetünk a karácsonyra. Köztük lesz többféle kézműves foglalkozás, melyeken karácsonyi díszeket, vagy éppen süteményeket is készíthetünk, ha pedig nincs kedvünk ilyennel foglaltoskodni, akkor a kézműves vásáron meg is vehetjük a kézzel készített dolgokat. Számos koncert és zenei program is lesz az adventi műsorban, sötétedéstől ismét fényfestéssel és animációval várják a közönséget. Szombat este 16 órakor Spányi Antal megyés püspök meggyújtja a második gyertyát. A teljes hétvégi adventi programot a Facebookon találod. Addig is, íme egy kis múlt idézés a tavalyi fehérvári adventől. 

 


Gyerek: Vaiana

bemutató: december 1.
Hol? Barátság mozi

A Walt Disney legújabb animációs filmje került most a hazai mozikba, ez pedig nem más, mint a Vaiana. Főszereplője egy kalandvágyó fiatal lány, Vaiana, van benne még egy félisten is, Maui a helyszín a tenger és egy trópusi sziget, a történet pedig egy utazás. Vaiana ugyanis bátor küldetést vesz a fejébe, hogy megmentse népét, és ebben segít neki Maui, akivel útja során találkozik. És ez csak a kezdet, egy utazás ugyanis rengeteg kalandot, megpróbáltatást, veszélyt és izgalmat rejt magában. 


Sport: Alba Fehérvár vs. Szolnok Olaj KK

Mikor? december 2., péntek 18:00
Hol? Alba Regia Sportcsarnok

A bajnoki címvédő és az ezüstérmes csapat csap össze péntek este a Gáz utcai Alba Regia Sportcsarnokban. A legutóbbi döntőben a szolnoki csapat nyerte el az első helyezettnek járó aranytérmet, mégis van okunk a reményre és a szurkolásra. A címvédő ugyanis az idei szezonban már nem hozott stabil teljesítményt: kikaptak a ZTE-től, a MAFC-től, így jelenleg a tabella hatodik helyén állnak. Ezzel szemben az Alba szárnyal, jelenleg a tabella élén áll, mégis elkell a lelki támogatás a kosárlabda - és az Alba Fehérvár - szerelmeseitől. 


Kézműves: Tervezz! Formázz! Agyagozz!

Mikor? december 3-4., szombat-vasárnap 14:00-17:30
Hol? Szent István Király Múzeum, Országzászló téri épület

Láttad a Ghost-ot? Emlékszel az ikonikus jelenetre, amikor Demi Moore agyagedényt készít az éjszaka közepén? Nos, ha mindig is ki akartad próbálni ezt a tevékenységet - mármint az agyagedény készítését - akkor most itt a lehetőség. A kerámiaszakkörön Revák Katalin iparművész vezetésével megismerkedhetsz ennek a művészeti ágnak a mélységeivel, a régi tárgyak mintázásával, saját kreativitásoddal és a térlátásodat is fejlesztheted. A belépő 1000 forint fejenként, de cserébe kapsz egy saját készítésű edényt, ami ha jól sikerül, akár a karácsonyfa alá is bekerülhet. Több infó a Facebook-oldalon.


Mozi: #Sohavégetnemérős

bemutató: december 1.
Hol? Cinema City Alba

A népszerű hazai együttes nem csak Fehérváron lép fel ezen a hétvégén, de a mozikban is. Ezen a héten mutatták be ugyanis a #Sohavégetnemérős című filmet, mely hat történetet gyúr egybe a Wellhello-slágerekkel. A film ezentúl elénk tárja a csupasz igazságot is és megmutatja, hogyan is élnek a mai fiatalok, mit éreznek, gondolnak, min problémáznak és milyen párkapcsolatban élnek a huszonévesek. Fluor Tomi és Diaz szereplése elengedhetetlen, de szerepel benne többek között a fehérvári Vörösmarty Színházban játszó Lábodi Ádám is. 


Jövő hét: megnyit a Kori Liget
Mikor? hét eleje
Hol? Zichy-liget

Bár most hétvégére volt kiírva a Kori Liget megnyitója, a télnek ellentmondó meleg időjárás miatt ez a programpont pár napot csúszott, így jövőhét elején fog sor kerülni a fehérvári szabadtéri korcsolyapálya kapunyitására. Onnantól kezdve viszont szabad a jég: lehet korizni, esni, csúszni, mászni, egymásba kapaszkodni, mindeközben forralt bort iszogatni, teázni. Szóval izzítsd a koridat, mert nem is olyan sokára szükség lesz rá! A részletekről a Csúszásra fel! - Jövő hét elején nyit meg a fehérvári korcsolyapálya a Zichy-ligetben című cikkünkben írtunk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek