3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: közzétették a Fejér megyei elhunytak és aktív fertőzöttek számát
Koronavírus: közzétették a Fejér megyei elhunytak és aktív fertőzöttek számát

A koronavírus.gov.hu oldalon közzétett adatok alapján Fejér megye a harmadik legrosszabb mutatójú az elhunytak számát tekintve országos viszonylatban.

Folyamatosan csökkent az elmúlt hetekben Magyarországon az aktív fertőzöttek száma: míg május elején 2055 főnél tetőzött, addig július 23-án már csak 484 főt tartottak nyilván - áll a koronavírus.gov.hu oldal közleményében, amelyben megyékre, illetve a fővárosra lebontva is közzétették az elhunytak és az aktív fertőzöttek számát.

Eszerint július 23-án Fejér megyében 20 fő aktív fertőzött volt, ami az első közzétett, július 16-i adatokhoz képest 7 fő csökkenést jelentett.

Július 16-án ugyanis 27 fővel még Fejér megyében, illetve Komárom-Esztergom megyében volt az ötödik legtöbb aktív fertőzött az országban.

A július 23-i adatokból ugyanakkor az is jól látszik, hogy összességében csökkent egy hét alatt az aktív fertőzöttek száma, ám a vírus egy kivételével már az ország minden megyéjében okoz aktív fertőzést.

Míg a július 16-i adatok szerint Tolna, Baranya, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Győr-Moson-Sopronban sem volt aktív fertőzött, addigra július 23-án már csak Tolna megye mellett áll nulla.

Fejér megye pedig a 7 fő csökkenésével már csak a hatodik az aktív fertőzöttek számának tekintetében.

A legnagyobb növekedés Csongrád-Csanád (14 fő), Hajdú-Bihar (12) és Borsod-Abaúj-Zemplén (11) megyékben volt, míg a másik, csökkenés oldalon Zala (32 fő), valamint Budapest (28 fő) és Komárom-Esztergom (11 fő) áll az élen. Fejér, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a 7-7 fő csökkenéssel közvetlenül Komárom-Esztergom mögött a negyedikek. 

A koronavírus.gov.hu oldal az elhunytak számával kapcsolatban kiemelik: 60 százalékuk (361 fő) budapesti, 40 százalékuk (235 fő) pedig vidéki volt, illetve jelenleg három olyan megye - Békés, Hajdú-Bihar és Vas - van, ahol nem történt haláleset.

Fejér megye ugyanakkor nem túl jó pozíciót foglal el az elhunytak számát tekintve országos viszonylatban: 43 koronavírus-fertőzött hunyt el a vírus magyarországi megjelenése óta, amellyel Fejér, Komárom-Esztergommal együtt a harmadik legrosszabb mutatójú megye.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek