3 évnél régebbi cikk

Újraindulhat a háziorvosi- , a fogorvosi ellátás és a járóbeteg ellátás
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/kormany.hu/Árvai Károly
Újraindulhat a háziorvosi- , a fogorvosi ellátás és a járóbeteg ellátás

A háziorvosi, házi gyermekorvosi, a fogászati alapellátás és a járóbeteg szakellátás is újraindulhat május 4-étől - derül ki az emberi erőforrások miniszterének intézményvezetőkhöz eljuttatott leveléből.

Másfél hónapos szünet után (ami alatt csak a sürgős és azonnali ellátások voltak engedélyezettek) több fontos területen újraindul az ellátás. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentését követően Kásler Miklós levelet küldött az intézményvezetőknek, amelyben részletezi az egészségügyi ellátás új rendjét május 4-étől és annak feltételeit.  - derül ki a Portfolio.hu értesüléseiből. 

A levélből kiderül, hogy  hogy a meghozott intézkedéseknek és az intézményvezetők fegyelmezett együttműködésének köszönhetően a koronavírus járványügyi helyzet kedvezően alakult, ezért a védekezés új szakaszában az egészségügyi ellátás újraindításáról döntött.

Szigorú higiénés rendszabályok, valamint a lefektetett alapelvek betartása mellett május 4-étől újra nyújtható háziorvosi és házi gyermekorvosi, valamint védőnői és fogászati alapellátás. Indulhat a járóbeteg szakellátás,  ideértve a diagnosztikai ellátásokat és a fogászati szakellátást is.
Az egynapos ellátások, valamint a fekvőbeteg szakellátásból a rehabilitáció és a tranplantációs beavatkozások. Ezen kívül a nem közfinanszírozott (magán) ellátások.

Az intézményvezetőknek ehhez rugalmas ágykapacitás tervezés alkalmazását javasolja, a COVID-19 betegek ellátásához és a készenlét fenntartásához, valamint a nem koronavírusos betegek ellátásának visszaépítése érdekében.

A háziorvosi és fogászati alapellátás újraindításának feltétele, hogy a beteg telefonon előzetesen időpontot kérjen, majd a rendelőbe lépéskor testhőmérséklet mérése szükséges, a betegeknek 1,5 méteres távolságot kell tartaniuk egymástól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek