4 évnél régebbi cikk

Ennyibe került Székesfehérvárnak a koronavírus-járvány elleni védekezés első hónapja
Ennyibe került Székesfehérvárnak a koronavírus-járvány elleni védekezés első hónapja

Székesfehérvár az elmúlt egy hónap alatt közel 225 millió forintot költött a koronavírus elleni védekezésre, ennek az összegnek a jelentős részét védőfelszerelések, főleg maszkok beszerzésére fordította - áll dr. Cser-Palkovics András tájékoztatójában.

"A bizalom egyik alapja a pontos elszámolás, és ezen a rendkívüli helyzet sem változtat" - így kezdte dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere azt a Facebook-bejegyzést szombaton délelőtt, amelyben az elmúlt egy hónap koronavírus-járvány elleni védekezésre fordított költségeit részletezi.

A város honlapján közzétett részletes kimutatás kapcsán dr. Cser-Palkovics András kiemeli, a közel 225 millió forint kiadás nagy részét a védekezéssel összefüggő költségek, azaz a védőruhák, -felszerelések, maszkok, fertőtlenítő szerek vásárlása tette ki. Emellett jelentkeztek új feladatok, valamint ebben a most közzétett összesítésben nem szerepelnek sem a folyamatosan jelentkező bérköltségek, sem pedig annak a szociális intézkedéscsomagnak a költségkerete, amelyet a fehérvári családok védelme érdekében jövő héten jelent be és indít el a város polgármestere.

Az Önkormányzat legalább 242 millió forint bevételtől esett el eddig a járvány kapcsán.

Székesfehérvár Önkormányzata 202 millió forintot – a gépjárműadóból esedékes első részletet – a héten elutalta az államnak, 20 millió forintos felajánlást tett a város a fehérvári kórház felé, emellett havi legalább 20 millió forintos kiesést jelent az ingyenes parkolás biztosítása is.

A polgármester tájékoztatójában azt is kiemeli, a járványhelyzet kapcsán keletkezett önkormányzati költségeket rendszeresen összesítik és közzéteszik a város honlapján a veszélyhelyzet fennmaradásáig.

 

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek