3 évnél régebbi cikk

Kiszámoltuk: a fehérvári csapatok meccseinek harmada maradt el a járvány miatt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Nagy Gergő / Alba FKC Facebook
Kiszámoltuk: a fehérvári csapatok meccseinek harmada maradt el a járvány miatt

Míg az Alba Fehérvár egy meccset sem tudott lejátszani a kosárlabda-bajnokságban, addig a MOL Fehérvár FC-nek nem kellett halasztania. Fehérvári meccskörkép a koronavírus kapcsán.

A MOL Fehérvár FC eddig megúszta meccshalasztás nélkül a járványt. Ugyan a máltai Hibernian elleni Európa Liga selejtező előtt akadt egy pozitív teszt a csapatnál, ám a a többi játékos nem kapta el a vírust, így a Vidi minden meccsét le tudta játszani eddig.

A Hydro Fehérvár AV 19 jégkorongozói nem voltak ilyen szerencsések, a csapaton belül több játékos is elkapta a fertőzést. Meccset ugyanakkor eddig nem kellett halasztania a csapatnak, szűk kerettel, de le tudta játszani őket az osztrák bázisú bajnokságban.

Nem volt ilyen szerencsés a klub második csapata. Ebben a szezonban az Erste Liga mérkőzéseit Győrben teljesítő Titánoknál sokan elkapták a koronavírust. Emiatt több összecsapása is elmaradt a csapatnak, néhány napja azonban már jégre léphettek, és két mérkőzést le tudtak játszani.

Az Alba Fehérvár KC női kézilabdázóinál még nem kellett beszámolni megbetegedésről, ugyanakkor a csapat szeptember 24-e óta nem játszott tétmeccset. Az EHF Európa Liga selejtezőjét a svájci Brühl a járvány miatt mondta le, de a koronavírus miatt került halasztásra a Kisvárda, a Békéscsaba és az Érd elleni bajnoki is. Utóbbi két csapat esetében kifejezetten azért, mert pozitív tesztet produkáló játékost találtak a keretükben, így karantén várt a csabai és érdi játékosokra.

A fertőzés az Alba Fehérvár kosárlabdázóit sem kímélte, több pozitív teszt miatt a csapat még nem kezdte meg a bajnokságot. Összeállításunk elkészítésekor már öt elmaradt bajnokija van az Albának, amelyeket későbbi időpontban pótolnak.

Saját számításaink szerint a fenti fehérvári csapatok 27 tétmérkőzésüket tudták lejátszani, míg 13 mérkőzés elmaradt, ezek közül 11 összecsapást később pótolnak, míg az Alba FKC játék nélkül továbbjutott az EHF Európa Ligában.

Félő, a jelenlegi arány nem fog javulni, csak romlani, hiszen a szakemberek továbbra is a megbetegedések számának emelkedésével számolnak, ez pedig befolyásolhatja a mérkőzések megrendezését is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek