7 évnél régebbi cikk

Érdekel, hogy milyen lehet a Marson repülni? Mutatjuk!
Fehérvár Médiacentrum fotójaÉrdekel, hogy milyen lehet a Marson repülni? Mutatjuk!

Az Európai Űrügynökség virtuális videót készített, amiben a Mars egyik völgye felett repülhetünk. A 600 kilométeres utat közel három perc alatt járhatjuk be legalább így, virtuálisan, ha már a helyszínen többségünknek feltehetően úgysem lesz rá lehetősége.

A Mars-utazás már csak (rövid) idő kérdése és valóra válik. A NASA, Kína és magáncégek is az emberiség legnagyobb utazásának előkészítésén dolgozik, a kérdés már csak az, kinek sikerül előbb a megvalósítás. Nagy valószínűséggel néhány éven belül (de legrosszabb esetben is 10-12 év múlva) átélhetjük azt, amit az egész világ 1969 nyarán: ember lép egy olyan égitest felszínére, ahol még soha nem járt korábban. 

Ehhez visz egy lépéssel közelebb az Európai Űrügynökség közelmúltban elkészült videója. A közel három perces filmben a vörös bolygó 600 kilométer hosszú és 2 kilométer mély természeti képződménye, a Mawrth-völgy felett repülhetünk el - virtuálisan. A film elkészítéséhez a Mars Express szonda képeit használták fel, a végeredmény pedig ilyen lett:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek