7 évnél régebbi cikk

Az megvan, hogy Fa Nándornak írói vénája van?
Fehérvár Médiacentrum fotójaAz megvan, hogy Fa Nándornak írói vénája van?

Merthogy az van. És erről bárki megbizonyosodhat, aki belekukkant a hajónaplójába.

Egy ideje már figyelem Nándi hajónaplóját, de jószerivel eddig csak arról adtam hírt, hogy éppen hol tart a Vendée Globe-on a fehérvári vitorlázó. Az már korábban is feltűnt, hogy Nándi megfogalmazása és stilisztikája sem hétköznapi, mostani naplóbejegyzése azonban már teljes bizonyosságot adott arról, hogy a vitorlázó legendának a szövegmegmunkálás is jól áll. Íme egy részlet bizonyítékként:

"Gyönyörű, karcsú fregatt madarak specializálták magukat a hajóm árnyéka által megzavart repülőhalakra. Köröznek körülöttem fáradhatatlanul, bár úgy könnyű, ha egy szárnycsapást sem tesznek közben, és lecsapnak időről időre, miközben erélyesen csirregnek egymásra a levegőben. Néha van a csőrükben valami, de többnyire semmi, a halak sem adják olcsón ezüstösen csillogó >>bőrüket<<."

És itt egy másik momentum:

"Kedves madaraim szépen levadászták a hajót. Úgy nézünk ki, mint a vesztes egy festéklövöldözős játékban, akkora fehér találatokat lőttek ránk, mint a tenyerem. Sötétedéskor eltűntek."

Vagy itt van még egy újabb részlet egy korábbi posztból:

"Sajnálom, hogy az éjszakai hűvösebb szelet elvitte valamelyik felleg. Egyik felhőgerenda követi a másikat, mindegyik elvesz a szélből egy időre, de azért marad annyi, hogy haladjunk."

Akit még most sem győztem meg, az olvasgasson tovább bátran Nándi honlapján, ahonnan nem mellesleg azt is meg lehet tudni, hogy Nándi még mindig a nyolcadik helyen szeli a hullámokat, érkezésére pedig február 4. és 7. között lehet számítani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek