7 évnél régebbi cikk

A shotgunok kereszttüzében - Csapatépítő programon a Fehérvár Enthroners
·Sportamerikai foci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaA shotgunok kereszttüzében - Csapatépítő programon a Fehérvár Enthroners
·Sportamerikai foci·Utolsó frissítés: undefined

A sportolók életében – különösen a felkészülési időszakban – kiemelt jelentőséggel bírnak a csapaépítő események. Nincs ez másként a Fehérvár Enthronersnél sem; a maribori edzőtáborban keményen teljesítő együttesnek üde felfrissülést jelenthetett a vezetőség meglepetése. A szombat esti vacsora után a gárda egy jó hangulatú airsoft programon vett részt.

A Mariborban edzőtáborozó amerikai futballisták kétszer hatfős együttesekben küzdöttek egymás ellen, hogy győzelemre vigyék a csapatukat. A játék egyfajta edzéskiegészítő programnak is megfelelt, hiszen az erőnlét, a gyorsaság, az állóképesség és a csapatmunka egyaránt sokat számított a „bevetésben”. Ami azonban ennél is fontosabb volt, hogy a lövöldözés közben újabb tartalmas élményekkel gazdagodtak a Fehérvári Koronázók, így még egységesebb lett a gárda. 

(Fotó: Simon Erika)

Az együttes oszlopos tagja, Somogyi Krisztián szerint a szombat esti program kiválóan illeszkedett az edzőtábor programjába. „A kemény munka mellett a vezetőségnek az volt elsősorban a célja az airsoft programmal, hogy a játékosok még közelebb kerüljenek egymáshoz, ezzel is arra ösztönöve őket, hogy a pályán is igazi csapatként küzdjenek egymásért és a csapatért. Véleményem szerint ezt sikerült is megvalósítani, hiszen mindannyian jól szórakoztunk, ráadásul az új igazolások is be tudtak illeszkedni a gárdába. Úgy gondolom, az mostani alkalomnak is köszönhetően egységesebb lett a csapat, amely nagy célokért küzd majd a közeljövőben a Divízió I-ben” – mondta Somogyi Krisztián, aki civilben nyomozóként dolgozik, emellett a Fueled zenekar dobosa. Érdekesség, hogy a banda írta meg az Enthroners-indulóját, amelyet minden meccsen hallhat a közönség.

(Fotó: Simon Erika)

Az együttes tehetséges cornerback-je, Marx Mátyás is csupa pozitív tapasztalatról számolt be a szombat esti programmal kapcsolatban. „Nagyon élveztük a játékot, de számomra elsősorban a várakozás pillanatai voltak azok, amelyek leginkább összekovácsolták a csapatot. Egyszerre csak tizenkét játékos tudott lövöldözni a játéktéren, így a gárda többsége az előcsarnokban maradt. Ez idő alatt remek lehetőség nyílott arra, hogy kötetlenül beszélgessünk, és egy jót nevetgéljünk egymással. Az airsoft helyet üzemeltető srácokkal is hamar összebarátkoztunk, akiknek fiatalos és vállalkozó szellemű mentalitása nagyon szimpatikus volt a számunkra.” – tette hozzá Marx Mátyás.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek