7 évnél régebbi cikk

Semmi különös, csak sztorizgattunk egyet Fa Nándival
Fehérvár Médiacentrum fotójaSemmi különös, csak sztorizgattunk egyet Fa Nándival

A Földkerülő vitorlás az FMC szerkesztőségében járt és mesélt a Vendée Globe-ról. Is.

Iszonyú jó Fa Nándit hallgatni. Magával ragadó személyiség, olyan, mint egy mester, aki jellegzetes humorával akkor is tanít, amikor valójában szórakoztat. És mesél.

Arról például, hogy a kikötéskor három órába is beletelt, mire hozzászokott a szárazföldhöz, vagy ahogy ő mondja, három órán át tengeri beteg volt. Aztán elmondta azt is, hogy nem vállal be még egy Vendée Globe-ot, bár nagyon jól érzi magát a bőrében, a teste már ezt a versenyt is megérezte. Olyan apróbb dolgokat is elárult, hogy az óceánjáró vitorlásokon óriási zaj van, ezért csak fülvédőben lehet aludni a hajón.

Aztán még olyan technikai dolgokról is beszélt, amiknek csak egy részét értettem, de azt sem tudnám visszamondani. Volt szó bennük a navigációról, az biztos, meg holmi taktikai győzelmekről, de a magamfajta szárazföldi létforma ezekből csak vajmi keveset érthet. Nem úgy, mint abból, hogy Nándi érti az égi jelenségeket, olvas a felhőkből és a csillagokból is.

Bár korábban megjegyeztem, hogy írói vénája van a kapitánynak, most azt mondta, nem tervez könyvet írni. Mint mondta, a naplójában leírta a Vendée Globe-os élményeit, az pedig elérhető az interneten

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek