7 évnél régebbi cikk

A vasútállomásra és a kórházig is átszállás nélkül juthatunk el az új menetrenddel
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
A vasútállomásra és a kórházig is átszállás nélkül juthatunk el az új menetrenddel

Bemutatták hétfőn az új helyi menetrend tervezetét, melyet még március folyamán elfogadhat Székesfehérvár közgyűlése.

A lakosság legjellemzőbb kérése az új menetrenddel kapcsolatban az volt, hogy átszállás nélkül lehessen eljutni a kórházig, illetve a vasútállomásra. A járatbővítések során ez is megvalósulhat. Ehhez összesen évi 323 ezer kilométernyi plusz utat kell megtenniük a buszoknak, a hozzá szükséges 180 millió forintos többletforrást az önkormányzat finanszírozza.

A részleteket a Fehérvár Televízióban is láthattuk:

 

Ezek lesznek az új járatok:

32V, 32 K: A kórházat a Fiskális úttal, Nagyszombati és Kassai úttal is összekapcsolja

39K, 39V: Bekapcsolja a Bregyó Sportcentrumot a közösségi közlekedésbe, közvetlen kapcsolatot alakít ki a kórház és a Fecskeparti autóbusz állomás között

16A vonal meghosszabbítása: Feketehegyet összekapcsolja a kórházzal illetve a Várkörúttal, így sűríti a járatokat a kórház és a vasút között

40, 41: Két ellenirányú körjárat lesz, egy adott irányban másfél óránként jár: Általa közvetlenül elérhető a kórház, a vasútállomás az autóbusz állomás és a belváros és napi három helyett tizennyolc járat közlekedik majd Maroshegyen.

Fontos újdonság lesz, hogy sűrítik a 11A, 12A, 14, 22, 24 és 36-os járatok szabadnapi menetrendjét. Ezekkel 96 új járat közlekedik majd a törzsvonalakon, a belváros és a bevásárlóközpontok között, és nagyban csökkenhet szabadnapokon a gépjárműforgalom.

Ha minden jól megy, kisebb tömegben utazhatunk majd munkába (Fotó: Bácskai Gergely)

A járatbővítések mellett még egy fontos újdonság bevezetésre kerül a jövőben: Székesfehérvár is csatlakozott a Google Transit szolgáltatáshoz, azaz online segítséget használhatnak a közösségi közlekedést használók is az útvonaltervezőben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek