Fair15 °C
2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert
Menü

Azt üzenjük a húsvéti nyúlnak, hogy öltözzön melegen és vízhatlanul

Azt üzenjük a húsvéti nyúlnak, hogy öltözzön melegen és vízhatlanul
Nyúl a mezőn (Fotó: Pinerest)

A hét még valahogy csak-csak elindul, aztán szokás szerint a második felében jön a cidri. Csakhogy ezúttal húsvét hétvége lesz. Úgyhogy ha én húsvéti nyúl lennék és elolvasnám, hogy mit jósolnak a négynapos hétvégére, kétszer is meggondolnám, hogyan öltözzek fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap megint elküldte az MTI-nek, hogy mi vár az országra a jövő héten. A helyzet az, hogy csak nem akar kiteljesedni ez a tavasz. Olyannyira nem, hogy bár a kezdés erős lesz, a hét második felében jön a lehűlés, a leghidegebb órákban pedig fagy is lehet. A csúnyáját meg nyilván a hét végére tartogatja majd az időjárás. Inkább ide is másoljuk a további részleteket, mindenkinek jó szórakozást kívánva: 

Hétfőre virradó éjszaka főként a középső és nyugati területeken, foltokban köd képződhet. Napközben napos idő várható, legfeljebb az Alpokalján alakulhat ki kisebb zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 2-7 Celsius-fok között alakul, de a Tiszántúlon és az északi völgyekben néhol 0 fok közelébe hűlhet le a levegő, míg északnyugaton és a városokban 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között valószínű, nyugaton a magasabb értékekkel.

Kedden rövid időre süthet ki a nap. Reggel, délelőtt többfelé várható eső, zápor, keleten egy-egy zivatar is kialakulhat, délután inkább már csak délen és keleten lehet helyenként záporeső. Emellett megerősödik, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 13-19 fokig melegszik a levegő.

Szerdán nem várható csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 13-17 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hidegebb.

Csütörtökön északon elszórtan, délen néhol alakulhat ki záporeső. Többfelé lesz erős, az északi területeken időnként viharos a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-8, a legmagasabb hőmérséklet 15-21 fok között valószínű.

Pénteken is sokfelé lesz erős a szél, elszórtan zápor is lehet. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet. Napközben 11-17 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többórás napsütés mellett néhol lehet záporeső. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 12-17 fok között alakulnak.

Vasárnap nagyobbrészt felhős idő valószínű több helyen esővel, záporral és többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7, a legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között valószínű.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár