7 évnél régebbi cikk

Dokumentumfilmet készít Dávid Kornélról a Sport TV
Fehérvár Médiacentrum fotójaDokumentumfilmet készít Dávid Kornélról a Sport TV

Könyvet már írtak róla, de film még nem készült Dávid Kornélról – eddig. Az egyetlen NBA-t (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) megjárt magyar játékosról a Sport TV forgat dokumentumfilmet.

Bár mostanában Hanga Ádám nevével kötik össze leginkább a magyar kosárlabdát, az évezred elején Dávid Kornél volt az, aki gondoskodott erről. Sőt, Dávid Kornél az eddigi egyetlen magyar kosaras, aki eljutott az NBA-ig. A két játékosban közös, hogy mind a ketten ezer szállal kötődnek a fehérvári kosárcsapathoz, és mindketten innen szerződtek külföldre. 

Dávid Kornél 1999-ben került a Chicago Bulls-ba, mely akkor már csak nyomokban volt a világ legjobb csapata. Míg a Bulls egy évvel korábban Michael Jordannel, Scottie Pippennel, Dennis Rodmannel és Toni Kukoc-csal a soraiban lett bajnok, addig '99-ben már csak az utóbbi játékossal játszhatott egy csapatban Dávid Kornél. Ezek után megjárta még a Cleveland Cavaliers, a Detroit Pistons, a Toronto Raptors és a Washington Wizards csapatát is, mielőtt három szezon múlva visszatért Európába, ahol 2008-ban befejezte pályafutását. Napjainkban pedig már ismét a fehérvári sport sikeréért dolgozik, és hetente láthatjuk a Sport TV-ben, mint a Trash Talk című amerikai sportmagazin egyik szakértőjét.

Ennek kapcsán (is) jött az ötlet: dokumentumfilmet kellene forgatni a legsikeresebb magyar kosárlabdázó tengerentúli karrierjéről, hiszen amikor Kornél az NBA-ben játszott, még nem volt ennyire elterjedt az internet, kevés információ, videó és kép jutott el azokról a meccsekről Magyarországra, amelyeken játéklehetőséget kapott. Ezt pótolja majd a Sport TV filmje, mely már javában készül és a napokban meg is érkezett hozzá az első előzetes.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek