Heavy rain8 °C
2021. április 13. kedd Ida
Menü
Házhozszállítás

Gyerekjuniális örök gyerekeknek

Negyedszer rendezték meg a Vízivárosi Kölyök Juniálist a közösségkovácsolás jegyében, és ha már ez a banzáj főleg (nemcsak ... hanem ... is) a lurkóknak szól, akkor én, mint nagy gyerek, naná, hogy belevetettem magam az őrületbe. Nézzük mit is tartogatott ez az óriási játszótér!

Mintha tegnap lett volna, ahogy május 1-jén a Bregyóban űztük, hajtottuk a kenyérlángosokat, erre itt a június és kaptunk még egy majálist ... bocs, juniálist a nyakunkba. (Fura mi?) Bevallom, szoknom kell ezt a juniális kifejezést, de amúgy miért is ne? Ha már itt a június, és a nyár az időjárásban is erősen megmutatkozik, akkor miért is ne parádézhatnánk a tiszteletére? Ez a beszéd!

Gyerekjuniális örök gyerekeknek

A tűzoltóautóval való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni  (fotó: Horváth Reni)

Na, ezen a juniálison aztán tényleg volt minden, ami szem-szájnak és gyereknek ingere. Már távolról kiszúrtam a légvárat – mindig is rajongtam értük - úgyhogy első utam oda vezetett, majd úgy elkalandoztam a látványos és érdekes programok között, hogy a világomat sem tudtam. Kivonult többek között a rendőrség egy biciklis ügyességi pályával, a tűzoltóság egy bemutatóval és a katonaság is, ez utóbbinál egy repülőgép-szimulátor és egy fegyversimogató is működött, ahol (főleg) a fiatalok leshették meg, foghatták kézbe az orbitális katonai csodákat.

Gyerekjuniális örök gyerekeknek

Komoly dilemma: ebben a melegben kipróbáljam-e a bringás ügyességi pályát  (fotó: Horváth Reni)

Amíg beindult a biznisz a nagyszínpadnál, terepszemlét tartottam. A vízivárosiak okosan, eléggé kompakt módon rendezték a juniálist, így végre nem kellett kilométereket sétálgatni, hogy mindent megnézzünk! Na, szóval megnéztem a kiállítást az újrahasznosított cuccokról (fém, műanyag, papír, üveg) és körbejártam a ügyességi játékok kánaánját is: volt egy olyan pálya, amely egy Mission Impossible-díszletre hasonlított. Képzeljünk el egy téglatest alakú vázat, amelyben keresztül-kasul fonalakat feszítettek ki és a gyerekeknek ezen úgy kellett végigmenniük, hogy nem érnek az akadályokhoz. Akárcsak a filmbeli lézerhálón. Emellett volt dominó, horgászat, képkirakó, illetve a vízivárosi „kölykök” bandázhattak Riskával, az alföldi tej és Stoplival a Videoton kabalájával, sakkozhattak Szabó Krisztiánnal, sőt még kosarazhattak is az Alba Fehérvár bajnokcsapatával. Cool!

Gyerekjuniális örök gyerekeknek

Hulladékválogatós játék – így könnyű megtanulni, mit hova kell kidobni (fotó: Horváth Reni)

S ha már a kosarasok ott voltak, leboltolták velük, hogy segítsenek bemutatni azokat az újraélesztő gyakorlatokat (természetesen próbababán), amelyekből a srácok megtanulhatták, mi a teendő, ha egy barátjuk esetleg rosszul lesz. Mindeközben a Fejérvíz és a Széphő gondoskodott friss és hideg vízről, ami kellett is, hiszen majd megzeberedtünk az érzetre közel 50 fokban. Ahogy mentem pár kört, megérkeztek a vízivárosi ovisok is egy néptáncbemutatóval, úgyhogy teljességgel elmondható, hogy igazi fesztiválhangulatot sikerült iderittyentenie a városrésznek. Hadd szóljon a juniális!

Gyerekjuniális örök gyerekeknek

Az árnyékban vízben matatni – ez kell a nagy melegben  (fotó: Horváth Reni)

 

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • 23 egyesületet 19,5 millió forinttal támogat a városi Sport Alap
  23 egyesületet 19,5 millió forinttal támogat a városi Sport Alap
 • Adománygyűjtő pályázatot kínál a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány
  Adománygyűjtő pályázatot kínál a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány
 • Csodás eredményeket értek el a fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai
  Csodás eredményeket értek el a fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai
 • Koronavírus - még mindig rosszak az adatok, csaknem 3 millió embert oltottak be
  Koronavírus - még mindig rosszak az adatok, csaknem 3 millió embert oltottak be
 • Adóbevallások - az interneten módosíthatók a legegyszerűbben
  Adóbevallások - az interneten módosíthatók a legegyszerűbben
 • Csökken a koronavírus örökítőanyaga a fehérvári szennyvízben
  Csökken a koronavírus örökítőanyaga a fehérvári szennyvízben
 • Hatékony a Pfizer vakcinája a fiatalabbaknál is
  Hatékony a Pfizer vakcinája a fiatalabbaknál is
 • Kevesebben tettek nyelvvizsgát tavaly
  Kevesebben tettek nyelvvizsgát tavaly

Eseménynaptár