3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: hétfőn nyitnak a fehérvári teraszok, május közepén a játszóterek, júniusban talán a strand is - 58. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
Koronavírus: hétfőn nyitnak a fehérvári teraszok, május közepén a játszóterek, júniusban talán a strand is - 58. nap

Május 4-től élőzene nélkül kezdik meg a szezont a székesfehérvári teraszok, öt nappal később az iparcikk piac és a kutyafuttatók is nyithatnak. A játszóterekre május 18-ig várni kell, a strandra pedig júniusig. Augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb tömegrendezvény az országban. Kötelező lesz a maszkviselés a boltokban is. Csütörtöki összefoglaló.

Több mint két hete volt olyan alacsony az új fertőzöttek száma egy nap alatt Magyarországon, mint az elmúlt 24 órában. Ráadásul a 48 új koronavírusosból csak 2 Fejér megyei. 12 újabb idős krónikus beteg hunyt el országszerte, velük együtt már összesen 312 igazolt áldozata van a világjárványnak Magyarországon. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Még mindig Fejér számít a legfertőzöttebb megyének: minden 100 ezer lakosból átlagosan 65 fertőzött, Pest megyében minden 100 ezer lakosra 30 koronavírusos jut. A fővárosban 100 ezer lakosonként átlagosan 78 fertőzöttet tartanak számon. Részletek: Koronavírus: több mint két hete volt ilyen alacsony az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma.

Tesztelik a kórházi betegeket, júniusig zárva maradnak az iskolák, zárt térben kötelező lesz a maszk viselése - többek között ezeket jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter. Kiderült az is, hogy augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb rendezvényt nem lehet tartani az országban. Részletek: Kormányinfó: zárva maradnak az iskolák, augusztus 15-ig nem lehetnek tömegrendezvények.

Számos fesztivál elmarad a koronavírus-járvány miatt, a Sziget, a VOLT, a Campus, a Balaton Sound csütörtöki bejelentése után további rendezvények közölték, hogy idén elmarad, vagy későbbi időpontra tolódik a fesztivál időpontja. (MTI)

A koronavírus-járvány még nem zajlott le, egyelőre nem lehet fellélegezni - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta, hogy a védekezés második szakaszába lépett Magyarország. Az egészségügy felkészült a fertőzöttek ellátására, akik száma növekedhet - tette hozzá, megjegyezve: továbbra is főleg az időseket féltik. Az új intézkedések szabadabb mozgást tesznek lehetővé, ennek hatását fokozottan figyelik majd, hogy amennyiben szükséges, változtassanak a stratégián - jelentette ki. (MTI)

Hétfőtől nyithatnak a fehérvári éttermek és kávézók teraszai, de szigorúan élőzene nélkül, jelentette be szokásos napi tájékoztató posztjában Cser-Palkovics András. A polgármester a Facebookon közölte azt is, hogy május 9-én újra megnyitják az iparcikk piacot, és ugyanekkortól lehet majd használni a kutyafuttatókat is. A Csitáry G. Emil Uszoda azonban továbbra is zárva marad, de a strand talán már júniusban kinyithat. A székesfehérvári játszóterekre május 18-ig várni kell. 233 fehérvári vesz részt az országos szerológiai tesztelésben, őket már értesítették is. A szűrés az Alba Regia Sportcsarnokban lesz. A hosszú hétvégén ismét a megszokott módon szigorít a város polgármestere. További részletek a posztban: 

Váratlan vendégek érkeztek a VVSI telephelyére. A 73 fős csapat a fotók alapján jól érzi magát a Velencei-tó partján:

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek