6 évnél régebbi cikk

A 13 legjobb fellépő, akiket idén nyáron Magyarországon is megnézhetsz
·Zene·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.vivien
A 13 legjobb fellépő, akiket idén nyáron Magyarországon is megnézhetsz
·Zene·Utolsó frissítés: undefined

Itt a nyár, a bőröd sötétebb, a hajad világosabb, a nappalok hosszabbak mondja a közhely. Ezzel együtt megérkeznek a fesztiválok és a nagy fellépők is az országba. Össze is szedtünk párat, hogy kedvedre válogathass!

Ugyan a Foo Fighters június 26-án, hétfőn nem egy fesztiválra érkezik, hiszen a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, de egy ilyen felsorolásból kihagyhatatlanok. Egyébként jegyek még kaphatók a koncertre. Amit mindenképpen tudni kell róluk: amerikai rockzenekar, 1994-ben alapította Dave Grohl, az egykori Nirvana-dobos. A zenekar Angliában június 17-én játszott, a setlistjét (azaz a koncerten elhangzott számok listáját) ide kattintva elolvashatod.

A Linkin Park június 27-én érkezik a VOLT Fesztiválra, Sopronba. Ők egy Agoura Hills-i együttes, akik nu metalt, alternatív rockot, hard rockot és elektronikus popot játszanak. Az együttes júniusi amszterdami fellépésének setlistjét ide kattintva találod meg.

 Szintén a VOLT Fesztiválra érkezik június 28-án Ellie Goulding angol énekesnő, aki dalszövegeket is ír. Az énekesnő bergeni fellépésének setlistjét ide kattintva találod meg.

Az Imagine Dragons is tiszteletét teszi a VOLT-on, méghozzá július 1-jén. A Las Vegas-i együttes 2008-ban alakult és alternatív rockot játszanak. A banda júniusi Los Angeles-i fellépéséről a setlistet ide kattintva találhatod meg.

A Hurts július 15-én lép fel az EFOTT fesztiválon, Velencén. Az angol szintipop duót Theo Hutchcraft és Adam Anderson alkotja. A svájci fellépésük setlistjét ide kattintva érheted el.

A székesfehérvári FEZEN Fesztiválon augusztus 3-án fellép a House of Pain is. Ők egy ír-amerikai hardcore rapegyüttes, legtöbben a Jump Around című számukról ismerik őket. Június 15-én Angliában léptek fel, a setlistet ide kattintva érheted el.

Szintén a FEZEN-en lép fel augusztus 5-én The Offspring. Ők egy Los Angeles-i punk rock együttes, akik még a '90-es években lettek ismertek. Az akkori újhullámos és kereskedelmi rádiók számára is fogyaszthatóvá tett punk képviselői közül a napokban Budapesten koncertezett a Green Day is. Június 10-én Kanadában léptek fel, ide kattintva elérheted a setlist-et.

Szintén a FEZEN-en látható majd augusztus 5-én Scooter is. Az együttes számtalan stílusban alkot, egyébként egy német elektronikus zenei együttes, mely a rave stílus egyik legismertebb képviselője világszerte. Május 27-én a Budapest Parkban léptek fel, a setlistet ide kattintva érheted el.

A Sziget Fesztiválon augusztus 9-én fellép többek között Pink is. A háromszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő, dalszerző és színésznőt körülbelül 17 éve a legsikeresebb előadók között tartják számon. Pink június 18-án San Franciscóban játszott, fellépésének setlist-jét ide kattintva érheted el.

A Sziget Fesztiválon augusztus 10-én Wiz Khalifa, amerikai dalszövegíró és rapper is fellép. Hihetetlen, de az észak-dakotai srác még mindig nincs 30 (szeptember 8-án tölti be), pedig már több mint egy évtizede a zenei élvonalban emlegetik őt a kritikusok. Első lemeze 2006-ban jelent meg, azaz mindössze 19 éves korában. A rapper május 6-án Memphis-ben lépett fel, setlist-jét ide kattintva megtalálod.

A Sziget Fesztiválon augusztus 13-án lép fel a The Chainsmokers. Ők 2014-ben kerültek be a köztudatba #Selfie című számukkal, és azóta is egyre nagyobb sikereket érnek el dalaikkal, olyanokkal, mint például a Closer és a Paris. A Szigetre legújabb, tavasszal megjelent albumuk lemezbemutató turnéjának keretében érkeznek, így biztosan szerves részét képezi majd a bulinak a Memories... Do Not Open című lemez 12 dala is. De azért a régieket sem hanyagolják majd el:

A Strand Fesztiválon augusztus 23-án lép fel Alan Walker, aki csupán 19 éves előadó, mégis hatalmas rajongótáborral rendelkezik. A Faded című számával robbant be a köztudatba a brit-norvég srác. Bár egy jó ideje már átvette a Youtube a zenei tévék szerepét, azért Walker karrierje az, ami szorosan kötődik a videómegosztóhoz: ennek segítségével lett ismert, csak itt publikálta dalait és tulajdonképpen önerőből, marketing és promóció nélkül ért el több százmilliós elérést.

A Strand Fesztiválon augusztus 26-án fellép John Newman, angol énekes és dalszövegíró, akit az utóbbi években már többször láthattunk Magyarországon. Nehezen bekategorizálható zenéjének lényege, hogy könnyen táncolható, egyszerű, sallangmentes dalszövegei vannak, amelyeket elképesztően jó és reszelős hangján ad elő. Ha az ember becsukja a szemét, teljesen más külsejű fickót képzel el a mikrofon mögé.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek