Fair27 °C
2020. augusztus 12. szerda Klára
Menü

Olyan lesz a héten az időjárás, mint egy hormonzavaros tojás

Olyan lesz a héten az időjárás, mint egy hormonzavaros tojás
Lesz kánikula és lehűlés is a héten (Fotó: Prison Diaries)

Mert maga sem tudja, hogy pontosan mit is akar. Lesz egy kis kánikula a hét közepén, hétvégén pedig már inkább valami őszféleség következik, a kettő között pedig akár 20 fokos különbség is lehet.

Ha szereted a meglepetéseket, ezt a hetet imádni fogod. A hét nap alatt a ruhatárad jelentős részét felvonultathatod és már egy kicsit bemelegítheted az őszi kollekciódat is. A hét közepén újra tombol majd a kánikula, hogy aztán hétvégére – nyilván pont akkorra – néhány helyen 20 fok körüli maximumot villantson az időjárás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat megint elküldte az MTI-nek a hétre várható napi bontást, mi megpróbáltuk értelmezni, de minek? Ami ezen a héten következik, abban semmilyen logika nincs.

Hétfőn reggel, kora délelőtt a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen, délután inkább már csak északkeleten lehet eső, zápor, egy-egy zivatar, majd ott is megszűnik a kiterjedt csapadék. Ezt követően már csak elvétve lehet futó zápor. Emellett többfelé megerősödik, északkeleten és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. Napközben egyre inkább napos idő valószínű. A leghidegebb órákban 15-20 Celsius-fok lehet. A nappali maximumok általában 22-28 fok között alakulnak, de a tartósabban felhős északkeleti határvidéken ennél kissé hűvösebb idő sem kizárt.

Kedden napos idő várható, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

Szerdán a napos idő mellett kialakulhat néhol zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 32-37 fok között várható, délkeleten lesz melegebb.

Csütörtökön kezdetben napos lesz az idő, majd késő délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan várható zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen többfelé megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 18-24 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 32-38 fok között alakulnak, délkeleten lesz a melegebb.

Pénteken északnyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A szél erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 17-24, a legmagasabb hőmérséklet 25-37 fok között valószínű (északnyugaton lesz a hűvösebb).

Szombaton is többfelé várható zápor, zivatar erős, helyenként viharos széllel. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 20-26 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap eleinte keleten még eső, zápor lehet, majd megszűnik a csapadék, de továbbra is gyakran lesz erős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár