6 évnél régebbi cikk

Lánykérés a katonazenekari fesztiválon
Fehérvár Médiacentrum fotójaLánykérés a katonazenekari fesztiválon

Romantikus pillanatoknak lehetett szemtanúja csütörtökön kora este a Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivál közönsége a Városház téren. A Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar egyik tagja a koncert közben, kamerák kereszttüzében kérte meg kedvese kezét, aki természetesen igent mondott.

A tűző nap ellenére hatalmas tömeg gyűlt össze augusztus 17-én délután a székesfehérvári Városház téren a Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztiválon. A fehérvári zenekar mellett Debrecen, Tata és Szentendre helyőrségi zenekarai vendégeskedtek idén a látványos zenei rendezvényen. A közönség egyre tömörülő sorai között várakozott Virág is, aki akkor még nem sejtette, hogy perceken belül élete legszebb pillanataiban lesz majd része, méghozzá nagy nyilvánosság előtt. "Már-már rosszul lettem a melegtől, arra gondoltam, hogy hazamegyek - idézte fel remegő hangon Virág a lánykérés előtti pillanatokat. Szerencsére a körülötte álldogáló barátok és családtagok, akik közül bizonyára már többen sejtették, mi készül, nem engedték el egykönnyen. Vizet adtak neki, még azt is felajánlották, hogy inkább mentőt hívnak, csak maradjon. Virág pedig maradt, bár még nem tudta, hogy az igazi sokk csak ezután következik.

A produkciók végéhez közeledve csendült fel Ben E King: Stand by me című világslágere, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karmestere, Ruff Tamás őrnagy vezényletével. Az őrnagy azonban a dal közepén magához ragadta a mikrofont, hogy bejelentsen egy különleges eseményt. "A zenész akiről beszélek, volt már színpadon mindenféle helyzetben, de soha eddig még nem izgult. Most viszont izgul. Egyetlenegy ember van, aki tud rajta segíteni ebben a helyzetben, egy kicsit megnyugtathatja, egy kicsit támogathatja. Ez az egy valaki remélem, hogy most itt van a nézők között." Ezekkel a szavakkal szólította a közönség elé Virágot,aki elé a következő pillanatban letérdelt Martin a gyűrűvel. Hogy pontosan milyen szavakat váltottak egymással, az maradjon az ő titkuk, a lány válasza és a kettejükről sugárzó boldogság azonban minden jelenlévő számára egyértelmű volt.

Le sem tagadhatnák az érzéseiket (Fotó: Kovács V. Orsolya)

Virág és Martin decemberben lesz három éve, hogy egy párt alkotnak, és természetesen a szívük mélyén már mindketten biztosak voltak abban, hogy együtt szeretnék leélni az életüket.  "Pécsen találkoztunk, én odavalósi vagyok, Martin pedig ott tanult." - tudtuk meg Virágtól.

A lánykérést követően rokonok, barátok, ismerősök és ismeretlenek borultak Virág nyakába és halmozták el gratulációikkal. "Még mindig sokkhatás alatt vagyok - árulta el néhány perccel később az újdonsült menyasszony.  -Egyáltalán nem számítottam erre a lánykérésre ma. Bár mondják itt a többiek, hogy nagy szervezkedés ment, én ebből semmit sem vettem észre, teljesen meglepetésként ért a dolog."

 

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek