6 évnél régebbi cikk

Csodaszép lett a csókakői várról készült legújabb drónvideó
Fehérvár Médiacentrum fotója
Youtube/John Feher
Csodaszép lett a csókakői várról készült legújabb drónvideó

A csókakői várról készült John Fehér legújabb filmje. A nyár elején Székesfehérvárról is forgató amerikai drónvideós Youtube-csatornáján néhány napja látható az őszi Csókakő és a lassan újjászülető középkori vár.

John Fehér visszatért! Legalábbis Fejér megyébe biztosan, és ha már itt volt, ismét előkapta a drónját. Korábban már megírtuk, hogy szerintünk az Amerikában élő, de magyar származású videós készítette a nyár leghangulatosabb videóját Székesfehérvárról, és most ugyanezt elmondhatjuk a csókakői várral kapcsolatban is. A november 8-án a Youtube-ra feltöltött drónvideón látszik, hogy a közelmúltban készült, a fák lombkoronáinak színe legalábbis árulkodó. 

John Fehér már az előző Fejér megyei videóban is nagyon jól választott zenét és ez most is így történt. Az amúgy éppen romjaiból újjászülető csókakői vár nem éppen csúcsformáját hozza (még), de a csodaszép beállítások, a remek vágás és a zene mindezt bőven feledtetik a nézővel.

Megyénk egyetlen középkori eredetű, de a török időkben is használt vára alig 25 kilométerre van Székesfehérvártól: Mór irányába haladva, kocsival egy bő félóra alatt megközelíthető a városból. Felújítása és a romok megmentése folyamatosan zajlik (ez jól látszik a videón is), ettől függetlenül a vár különböző rendezvényeknek ad otthont, sőt, esküvőket is szokták itt tartani. A tengerszint felett 330 méterre fekszik, és az igazi ínyencek szerint, bár az év minden időszakában meseszép, talán őszi és tavaszi kirándulások alkalmával a legszebb. Mindez így néz ki a levegőből:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek