6 évnél régebbi cikk

10 sorozat, hogy ne unatkozzatok a karácsonyi szünetben
·Filmsorozat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója10 sorozat, hogy ne unatkozzatok a karácsonyi szünetben
·Filmsorozat·Utolsó frissítés: undefined

A karácsonyi időszak beköszöntével, az ünnepi készülődés mellett bizonyára több időtök marad filmek és sorozatok nézésére. Segítségül összeszedtem nektek kedvenc sorozataimat, amelyeket ha nem is idén, de egyszer mindenképpen érdemes lenne meglesnetek.

A szökés

Egy egész generáció retinájába égett bele annak idején (2005) Michael Scofield és Lincoln Burrows neve. Michael önszántából csukatja le magát, hogy megmentse Lincolnt, az ártatlanul halálsoron sínylődő bátyját. A szökés olyan sorozat, amelyet nemtől és kortól függetlenül bárkinek ajánlok, ugyanis tele van olyan elemekkel, párbeszédekkel és morális döntésekkel, amikkel simán találkozhatsz életed során is. Így, A szökés akár a való életre is felkészíthet. Az első évad magát a szökést követi végig, majd következik a menekülés, amely újabb rács mögötti perceket eredményez. Sok évnyi üresjárat után tavaly nyomták ki az 5. évadot, ám én mindenképpen az elejétől ajánlom nézni, hogy megértsük a történetet.

Trónok harca

Na, ez az a sorozat, amit szerintem senkinek sem kell bemutatnom. Eleinte nagy ívben elkerültem mondván, túl van hypeolva az egész Westerosos őrület. Aztán az 5. évad sugárzása közben nagy nehezen rávettem magam az első részre... és azóta, akkora fan lettem, ha éppen nincs új évad folyamatosan pörgetem az epizódokat. A Trónok harca epic fantasy sorozat, amely amellett, hogy tele van látványos elemekkel, főként a karakterekre és a párbeszédekre koncentrál, illetve a Vastrón megszerzéséért folytatott ármánykodásokra és cselszövésekre. Egyszerűen megunhatatlan!

Törvény nevében

Ha van sorozat, amely az első képkockától az utolsóig tökéletes, akkor ez az. Persze mindezt sajnos csak az első évadra tudjuk elmondani, a másodikat inkább hagyjuk is... Nic Pizzolatto hibátlanul megkomponált sorozata szinte minden elemében áll-leejtősre sikeredett, ugyanis olyan hangulatot sikerült összehozni, amilyet nem sok sorozat vagy akár film tudhat magáénak. A készítők  semmit nem bíztak a véletlenre, első körben leszerződtették a Woody Harrelson és Matthew McConaughey párost, akiknek már a jelenléte és párbeszédei is simán elvitték volna a hátukon a sorozatot. Itt még bizony van történet is, amelynek szálai a legfelsőbb szintekig vezetnek. 

Sherlock

A Londonban játszódó filmekkel, illetve sorozatokkal már a helyszín miatt is kilóra meg lehet engem venni. Ha még ehhez hozzácsapják mindenki kedvenc nyomozóját, Sherlock Holmest, pluszba korunk egyik legtehetségesebb színészét, Benedict Cumberbatchet is, akkor azzal nem igazán lőhetnek mellé. A Sherlock sokszor beparáztat, sokszor megnevettet, de legtöbbször annyira magába szippant, hogy legszívesebben életed végéig csak ezt néznéd. A négy évadnyi őrület sajnos fájdalmasan kevésnek hat, még úgy is, hogy az egyes részek egész estés mozi hosszával vetekednek. Van itt kőkemény krimi, nyomozás, humor, szerelem, ármány és az utánozhatatlan Sherlock Holmes.

Gotham

A Marvel és DC örökös háborújában én a Marvel mellett tettem le a voksom, ám Batman örök, így nem volt kérdés, hogy belekezdek a Batman előzménysorozatának titulált Gothambe. A sorozat pontosan Bruce Wayne szüleinek halálakor veszi fel a fonalat és meséli el a Sötét lovag, illetve kedvenc ellenlábasai felemelkedésének történetét. Olyan antagonisták fiatal változatai köszönnek vissza mint a Pingvin, a Rébusz, a Macskanő, Mr. Fagy és nem utolsó sorban a sorozat legmenőbb karaktere Jerome Valeska, alias a Joker. 

Tabu

Láttátok már a Tabut? Tudjátok, ez Tom Hardy sorozata. Mindenkinek így meséltem a sorozatról, ugyanis úgy gondolom, hogy ennyi infó még bőven sok is. Tom Hardy korunk egyik legfelkapottabb és bátran kijelenthetem, legjobb színésze, így a vele készült sorozat csakis telitalálat lehet. A Tabu a 19. század eleji Londonban játszódik, ahol is a Hardy által játszott James Keziah Delaney kalandor összeakasztja a bajszát és sok egyéb mást is a híresen hírhedt Kelet Indiai Társasággal. Az ügy akkor kezd érdekes lenni, amikor kiderül, hogy az apja által ráhagyott földterületért Amerika és Anglia akár ölre is menne.

Az elit alakulat

Az elit alakulat nem mai darab, ugyanis 2001-ben elstartolt sorozatról beszélünk, és egészen addig csak kerestem a vérbeli világháborús élményemet, amíg az első részét meg nem lestem. Hát ez valami brutálisan erős lett! A korhű ábrázolás, a színészek és a vágóképek olyan egyveleget alkotnak, amely a mai napig feladja a leckét a világégést feldolgozó filmeknek, sorozatoknak. Az elit alakulatban olyan színészek kapnak kisebb-nagyobb szerepet, mint Donnie Wahlberg, Michael Fassbender, David Schwimmer, Stephen Graham, Dominic Cooper és Tom Hardy.

Westworld

A Westword az HBO vadonatúj sorozata, amely a Trónok harca örökébe kívánt lépni. Bár a Westworldnek Geroge R. R. Martin szériájához nem sikerült felérnie, mégis olyan produkciót láthattunk, amely simán lepipálja a ma induló sorozatokat. A Westworld alapszituációja szerint felhúztak olyan játszóházat, amelyben androidokat ruháztak fel emberi külsővel és személyiséggel, hogy aztán a parkba látogatók rajtuk éljék ki sokszor perverz vágyaikat. A spagettiwesternek mintájára készült Westworldbe van aki csak a magány elől menekül, van aki szimplán kirándulni szeretne, de olyan is akad, aki kincskeresésre, ne adj' isten fejvadászkodásra adja a fejét. 

Stranger Things

Régóta vártam már olyan sorozatra,  amely gyerekkorom retró hangulatát adja vissza. Már teljesen feladtam a reményt, amikor a semmiből egyszer csak megérkezett a Stranger Things, és azonnal levett a lábamról, ugyanis a '80-as évek hangulatát, felismerhető stílusjegyeit csont nélkül visszaadta, és gyermeki izgatottsággal vetettem bele magam a négy jó barát szörnyekkel és szuperképességekkel áztatott világába. Az erős kezdés után idén már a második évad is kijött, és nem titok, hogy szalagra került a harmadik is. A Stranger Things remekbe szabott fantasy-horror sorozat, amely mindenki szívét képes megdobogtatni, ugyanis a zene és az atmoszféra mellett a gyerekszínészek is a világszínvonalat képviselik.

Aranyélet

A végére pedig jöjjön egy kis hazai, ugyanis az Aranyélet méltán szerepelhet bármely sorozatos best of toplistán. Sokáig ódzkodtam a magyar sorozatoktól, ám nagy szerencsémre adtam egy esélyt az Aranyéletnek és nem okozott csalódást. A főszerepet a Miklósi család kapta, akik vígan élik mindennapi aranyéletüket, ami mögött bűntettek sorozata és brutális hitelek állnak. A jólét fenntartásához persze fontos a pénz, amiért szinte bármire képesek kedvenc szereplőink. A történetet és a környezetet nagyon hitelesnek és magyarnak éreztem, ezért biztos voltam a sorozat sikerében. Láss csodát a nyitány óta már még egy évadot kaptunk, és nem titok, hogy a harmadik is készülőben van. Alig várjuk minden idők legjobb magyar sorozatának a folytatását.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek