2 évnél régebbi cikk

 A Vaják (The Witcher) sorozat rajongóinak figyelmébe
·Filmsorozat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
cinegore.net
 A Vaják (The Witcher) sorozat rajongóinak figyelmébe
·Filmsorozat·Utolsó frissítés: undefined

Egy újabb lehengerlő és elképesztő sorozat megy a Netflixen, ami egy fiktív középkori világban játszódik. Ez az egyedülálló fantasy széria, Andrzej Sapkowski lengyel fantasyíró, a Vaják címet viselő könyvsorozatán alapul.

Az első évad 2019-ben vált elérhetővé a Netflix felületén, ami összesen nyolc részből áll. Az azóta eltelt időben pedig már minden Vaják-rajongó tűkön ülve és izgatottan várta az újabb évadot, melyben folytatódik a híres szörnyölő kalandja. Tudtad, hogy a sorozatot főként a következő helyeken forgatták? Magyarország, Szlovákia, Ausztria, Spanyolország és Lengyelország. 

Az új évad részei

A Netflixen hivatalosan is bemutatásra kerülő második évad ugyancsak nyolc epizódból áll:

Egy csepp igazság
Kaer Morhen
Ami elveszett
A redaniani titkosszolgálat
Fordíts hátat
Kedves barátom…
Voleth Meir
Család

Nagyon sok fantasy rajongó várta már a folytatást, annak reményében, hogy a Trónok harca befejezését követő űrt majd a Vaják szériája kitölti.

A történetről röviden

A történet főszerepében Ríviai Geralt, a magányos szörnyvadász, Vengerbergi Yennefer, aki egy nagyhatalmú varázslónő, illetve Ciri cintrai hercegnő áll. Akik a történések alatt jönnek rá, hogy valamiféle kapocs van közöttük, a közös sorsuk révén. 

Az egyszerű hétköznapi emberek mellett élnek a különleges lények (pl.: egyszarvúak, törpök, vámpírok, tündék, alakváltók), akik mágikus erővel rendelkeznek. Az ő általuk benépesített világban él Ríviai Geralt is, aki a történet egyik főszereplője. Geralt egy úgynevezett bérgyilkos, vagy más néven szörnyvadász, hiszen fő célja a veszélyes szörnyek elpusztítása. Egyszer csak találkozik Yenneferrel, a nagy hatalmú varázslónővel, illetve Cirivel, a fiatal hercegnővel. Közös kalandjuk során, az összefogás révén igyekeznek megküzdeni a démonokkal.

Az első évadban, ott maradt abba a történet, hogy a varázslónő, Yennefer varázslattal visszaverte a gonosz északiak támadását és ostromát. A szörnyvadász Geralt pedig találkozott Ciri cintrai hercegnővel az erdőben. 

Az ilyen népszerű sorozatok gyakran rabul ejtik az embereket és fanatikus rajongókká válnak. Sokszor olyannyira, hogy szívesen vásárolnak a filmeket és sorozatokat ábrázoló tárgyakat. Amennyiben szereted az ilyen tárgyakat, akkor az INFINITY tokok filmes telefontokjait valósággal imádni fogod. Amellett, hogy a kedvenc filmedet, sorozatodat vagy akár szereplődet ábrázolják, kiváló minőségre is számíthatsz!

Mi várható a későbbiekben?

A Vaják sorozat kapcsán a jó hír, hogy a Netflix már hivatalosan is bejelentette a folytatást, azaz rajongók figyelem! Érkezni fog a harmadik évad is, melynek pontos dátumát sajnos nem tudni, de legalább ennyi hírmorzsát elhintettek, ami jó jel. Sőt, ami azt illeti, a könyvsorozat alapján várhatóan lesz több évad is, hiszen az alaptörténet bőven szolgál még ihlettel a történet folytatását illetően. 

Ennek előjeleként már minisorozat és egy animációs film is készült, az első évad kasszasikerén felbuzdulva. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek