Rain19 °C
2020. szeptember 28. hétfő Vencel
Menü

Fordulat az időjárásban: téllel búcsúzik a tél

Fordulat az időjárásban: téllel búcsúzik a tél
Jövő héten a mosoly is az arcunkra fagyhat (Fotó: thez.zeiler.com)

Jönnek a mínuszok! Február utolsó teljes hetében egyik nap sem lesz melegebb 7 foknál, lesz viszont olyan, amikor akár mínusz 13 fokra is számíthatunk. Mondjuk ki: a medve, a mormota és a busók egyaránt csődöt mondtak. Ennek a télnek még egyáltalán nincs vége.

Hiba volt a télikabátot a szekrény mélyére süllyeszteni, és a bakancsok idejének sincs még vége. Jövő héten ránk szakad a tél, annak minden jellemzőjével: lesz hideg (nem is kicsit), kapunk mindenféle csapadékot, amit csak el tudunk képzelni, ráadásnak egy kis jeges szél is borzolja majd a hajunkat, meg az idegeinket. Csodálatos időjárással búcsúzik a február (nem), és a hét vége felé csak egyre rosszabb lesz minden. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez küldött heti előrejelzése semmi jóval nem kecsegtet, ezen a héten legcsúnyább pofáját mutatja az évszak. Lássuk be: ezúttal egyik télűző praktika vagy hagyomány sem jött be. Hát már a medvében, a mormotában és a busókban sem bízhat az ember? Részletes napi bontás:

Hétfőn az ország nagy részén napos, gyengén felhős idővel kezdődik a nap, egyedül a délnyugati tájakon számíthatunk felhősebb időre. Délutántól megnövekszik a felhőzet, és estétől délnyugat felől egyre többfelé valószínű havas eső, hó, az Alföldön eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 3 Celsius-fok között alakul, de a vastagabb hóval borított, szélvédett tájakon néhány fokkal hidegebb idő valószínű. Napközben plusz 3-7 fokig melegszik a levegő.

Kedden és szerdán borult lesz az ég. Kedden többfelé várható havazás, főként az Alföldön havas eső, eső is. Szerdán is többfelé várható csapadék; a Dunántúl nagyobb részén havazás, másutt havas eső, eső is. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Kedden a leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok, szerdán mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok mindkét nap mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak.

Csütörtökön és pénteken is többfelé várható havazás, főként az Alföldön havas eső, eső is. Csütörtökön élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lehet a légmozgás, pénteken többfelé megerősödik a szél. Csütörtökön a minimumhőmérséklet mínusz 4 és 0, pénteken mínusz 5 és 0 fok között valószínű. Csütörtökön a maximumok mínusz 1 és plusz 5, pénteken mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak.

Szombaton több helyen kisüt a nap, csapadék nem valószínű, de még ekkor is megélénkül, az ország északkeleti harmadában megerősödhet a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 4, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is megerősödik, északkeleten viharossá is fokozódhat a szél. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 8, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Lányok Napja - online programok lesznek idén
  Lányok Napja - online programok lesznek idén
 • Szünidei étkeztetés - 82 milliárd forint jut rá idén
  Szünidei étkeztetés - 82 milliárd forint jut rá idén
 • Egyre többen fizetnek bankkártyával
  Egyre többen fizetnek bankkártyával
 • Szeptember 30-ig lehet visszaigényelni a külföldi áfát
  Szeptember 30-ig lehet visszaigényelni a külföldi áfát