6 évnél régebbi cikk

A fehérvári Pálfy Tamás nyerte az Év E-sport Menedzsere díjat
Fehérvár Médiacentrum fotója
V4 Future Sports Festival/The War Room
A fehérvári Pálfy Tamás nyerte az Év E-sport Menedzsere díjat

Tizenkét éve tevékenykedik az e-sport világában a székesfehérvári Pálfy Tamás. Tavaly a PlayIT-en életmű díjjal jutalmazták a munkáját. 2018-ban pedig az idén először kiosztott Év E-sport Menedzsere kitüntetést nyerte el.

Székesfehérvári díjazottja is van a március 23-25-i hétvégén tartott e-sport fesztiválnak. Magyarországon most először tartottak ilyen nagyságrendű, Európában is egyedülálló méreteket elérő e-sport rendezvényt. A virtuális sportok játékosait, csapatait több kategóriában is díjazták, és idén először átadták az Év E-sport Menedzsere díjat is, melyet a WiLD by Lagardère Sports vezetője, a székesfehérvári Pálfy Tamás vehetett át.

 Az e-sport, avagy elektronikus sport a versenyszerű videójátékot foglalja magába. – foglalta össze Tamás. - A résztvevők PC-n, konzolon vagy mobil játékokon versengenek egymással jelentős nyereményekért és pénzösszegekért. Ez tulajdonképpen egyben szellemi és technikai sport. Működését leggyakrabban a sakkhoz szokták hasonlítani, hisz egyaránt szól az ész játékról és a csapatjátékok esetében csapatmunkáról, taktikákról is.

Tamás feladata menedzserként, hogy levegyen a játékosok válláról minden ügyintézési és adminisztrációs terhet, ők pedig csak a felkészülésre és a versenyekre koncentrálhassanak. Hiszen ezeknek a megmérettetéseknek pontosan ugyanúgy komoly tétje van, mint egy futballmérkőzésnek például. Tamás főállása mellett már közel tizenkét éve dolgozik az e-sport világában, tavaly a PlayIT-en tartott díjátadón életműdíjat is kapott a tevékenységéért. „ A csapataim mind felépítésileg, mind mentálisan támogatom. Segítem a munkájukat, hogy nekik csak a játékkal kelljen foglalkozni. Szponzorokkal tárgyalok, és így egyúttal azon is vagyok, hogy minél jobban eladható reklámfelületeket hozhassak létre velük. Legutóbb egy jelentős marketing ügynökséggel kötöttünk partneri megállapodást, a Lagardère Sports-al, akik külföldön olyan csapatokat menedzselnek, mint a Paris Saint Germaine, a Borussia Dortmund és a Juventus.”

A játékosokat nem csak anyagilag kell felkészíteni egy-egy versenyre (hiszen az e-sportnak is komoly eszközigénye van, számítógépek és egyéb felszerelés tekintetében), hanem mentálisan is lendületben kell tartania őket a menedzsernek. „Amellett, hogy elintézzük helyettük a nyeremények utáni adózást például – hogy nem egy rossz bürokratikus élmény legyen számukra a nyeremény átvétele – a menedzserek feladata az is, hogy összetartsák a csapatot, és újra lendületbe hozzák őket egy esetleges vereség után."

 A március végi rendezvényen az Egymillióan a magyar esportért egyesület által létrehozott díjat egy szakértőkből álló szakmai stáb ítélte oda. „ A döntéshozatal során a stáb sok mindent vesz figyelembe. Ide tartozik a menedzselt márka előző éves erőssége, a csapat stabilitása, illetve eredményei és a játékosok megítélése a közösségben. Az ezekhez tartozó egyéb tevékenységek, mint például az új partnerek és szponzorok bevonása is természetesen szerepet játszanak.” – foglalta össze Pálfy Tamás.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek